Aktywne Wpisy

rancorn +33
"słyszałeś że pisarski napisał książkę?
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
Słyszałem.
A czytałeś?
Nie.
Jak wiekszosc.
*SMIECH PAWIANA*
źródło: 1000053392
Pobierz
Napiszcie mi coś sympatycznego.

Co przerabiałem? Z podstaw: stringi, kontenery, struktury, klasy. Z nieco ambitniejszych rzeczy: budowanie struktur (jakieś stosy, BST, kolejki, grafy). Trochę liznąłem zadań z OI. Biblio graficzne nie ruszane (wiem, wstyd).
I tu Miraski pytanie: jak to jest być programistą? Jak się do tego zabrać? Co tu się robi? Jak tu się robi? O zarobki nie pytam (może ta bańka jeszcze mnie wytrzyma #pozdrodlakumatych). I jeśli chciałbym pójść w tę stronę - jak się za to zabrać? W jakie sektory się wkręcać?
Trudno mi powiedzieć, czy informatyka byłaby moją priorytetową dziedziną. W sumie - myślałem o inżynierii naziemnej (czuję w kościach, że mniej bym się narobił). Ale jeszcze jestem #mlodypan, może mi się odmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tl;dr
#programowanie | #pytanie | #pytaniedoeksperta | #informatyka | #it
@vipe: W Polsce jest o tyle zabawna sytuacja ze do nakladania frytek czasem szukaja ludzi po studiach. Nie kumam z czego to wynika szczerze mowiac :) A w IT to juz w ogole kosmos jak dla mnie....
@vipe: A ilu na rynek trafia rocznie absolwentow dobrych studiow technicznych w Polsce?
Rozpoznawalnosc polskich uczelni technicznych na rynku w UK czy Irlandii jesli bliska zeru. W obecnej sytuacji na rynku najwazniejszym jest co potrafisz i kto moze Ci dac referencje, a nie czy masz papier z uczelni.
Od siedmiu lat funkcjonuje w IT w Irlandii. Czasem przegladam cv, prowadze rozmowy z kandydatami. Wyksztalcenie tak naprawde ma jedynie znaczenie w przypadku ludzi swiezo
@vipe: Przy obecnym rynku (caly czas mowie o IT) pchanie sie do pracy w firmie ktorej nie mozna okreslic mianem 'normalnej' to chyba masochizm...
Znam ludzi ktorzy odchodza z duzych i renomowanych firm (FB, Amazon czy Google) zeby pracowac za mniejsze pieniadze ale nad ciekawszymi projektami. Takie czasy....
@vipe: Jedym slowem - niezle. Konkrety ponizej
źródło: comment_3dMZT8Sffu2Fpv5yschzXsj2CSExiVWp.jpg
PobierzJesli masz dobry angieslki to na senior java nie bedziesz dlugo pracy szukal.
@vipe: Jak chcesz podrazyc temat to wal na pw :)