Wpis z mikrobloga

Jak mnie rodzina pyta czy pomnożyłem już swoje oszczędności na giełdzie to im odpowiadam : najważniejsze, że wszyscy zdrowi jesteśmy #gielda
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BasTajpan: A śmieją się na wykopie, że wszyscy ludzie, który mają pieniądze inwestują w beton. Taki Janusz, który się dorobił i nie ma za grosz wiedzy o akcjach, obligacjach i innych rzeczach wyszedł lepiej na zakupie pod wynajem niż wykopowi inwestorzy, którzy się cieszą jak jakimś cudem po roku wyjdą tylko trochę na minusie
  • Odpowiedz
  • 0
@BasTajpan ja ostatnio na rodzinnym spotkaniu pochwaliłem się że kilka lat temu kupiłem Bitcoina i trzymam bo kupiłem za nadwyżkę którą bym pewnie p-----------ł

A kuzyn siódmy rok próbuje odrolnić grunt pod lasem i chyba mu się nie uda bo nie ma tego w lokalnym planie zagospodarowania przestrzennego.

I od tamtej pory ani słowa o inwestowaniu na rodzinnych spotkaniach.
  • Odpowiedz
@Jerryjeremi: ja mam odpowiednią wiedzę a nawet więcej, wiem także że z badań wynika że etf pasywnie inwestujące osiągają podobne wyniki co aktywni traderzy w długim terminie, czasem nawet lepsze. Stąd trzymam się od giełdy z daleka. Grałem 10 lat z różnymi efektami ale stopa zwrotu nie była nawet zbliżona do tego co daje betonowe złoto.
  • Odpowiedz