Wpis z mikrobloga

@lskx: Szkoda strzępić ryja na to bo to najgorzej promowany scam ever. Ten ćwierć inteligent próbuje przekonać ludzi że za 10k $ oni kupią sobie przyjaźń innych byznesmenów i razem będą biznesy robić? Życie nauczyło mnie żeby nie ufać nikomu i nie robić biznesów z byle kim to bo zawsze kończy się kłopotami. Żeby dostać się do towarzystwa w którym obecnie się obracam to zajęło mi lata i wydane duuuużo
  • Odpowiedz
@lskx: Ten "koncept" to albo skrajna głupota i naiwność, albo faktycznie metoda na przeniesienie kasy przez granicę. 30 - 40 osób to 300 000$ - 400 000$. A kwota 10 000$ w wielu krajach jest maksymalną od której nie trzeba płacic cła.
  • Odpowiedz
  • 2
Ten "koncept" to albo skrajna głupota i naiwność, albo faktycznie metoda na przeniesienie kasy przez granicę. 30 - 40 osób to 300 000$ - 400 000$. A kwota 10 000$ w wielu krajach jest maksymalną od której nie trzeba płacic cła.

@aefgroth: yeep. to drugie jest logiczniejsze, bo koncepcja 10k za nalezenie do pseudo klubu na whatsapp to absurd xD
  • Odpowiedz
@aefgroth: Kolego ty czegoś nie rozumiesz. Możesz przewieźć praktycznie dowolną ilość kasy o ile potrafisz udokumentować źródło jej pochodzenia na granicy. Przewoziłem kwoty o wiele większe i po prostu musiałem je deklarować i przechodzić kontrolę gdzie gotówka była sprawdzana a ja przedstawiałem źródło jej pochodzenia np. wyciągi z banku. Rozumiem twoje podejrzenia ale w tym przypadku cash mule nie ma sensu. Nie ma czegoś takiego jak cło czy podatek od
  • Odpowiedz
@Leicester: faktycznie źle napisałem, trzeba zgłosić a nie płacić od tego cła.
Co nie zmienia faktu że pomysł na płacenie 10k za wpisowe do jakiegoś "klubu bogaczy" jest absurdalne i wydaje się, że coś więcej za tym stoi...
  • Odpowiedz
pomysł na płacenie 10k za wpisowe do jakiegoś "klubu bogaczy"

@aefgroth: Tak absurdalne, że aż ciekawe. On nie ma za wysokiego IQ, a jednak jakiś rodzaj sukcesu na YT zrobił. Świat jest tak skonstruowany, że nie każdy mający pieniądze, ma jednocześnie jakiś poziom intelektualny, mądrość za tym idącą. Spotkanie durnia, który cudem zdobył większe pieniądze albo odziedziczył to nic nadzwyczajnego. Do takich durni, którzy sprzedali np. kawałek ziemi po rodzicach
  • Odpowiedz
@adik75: Czyli taki dureń zapłaci 10k i trafi na innych sobie podobnych durni, którzy też zapłacili po 10k. Jak tak to się skończy to będzie to nawet śmieszne xD
  • Odpowiedz