@totem_lesnych_ludzi: dawno nic tak trafnego nie czytałem. Jak słyszę jak studenci inf0rmatyki narzekają że zamiast SuperDuperFramerwokV2137 uczą ich podstaw elektroniki i assemblera to mnie skręca z żenady.
@totem_lesnych_ludzi: @KrolSandaczPierwszyRozrzutny Właśnie błąd. Wlaśnie przez takie podejście nie możecie znalesc pracy. Zakuwacie teorie a nie umiecie ich wykorzystac. Ciśniecie matematykę, to połowa studiów ale nawet profesor nie wie co z nią zrobić w praktyce. #mibm here więc przykłady mogę tylko ze swoich studiów podać ale wszystkie politechniki w polsce kształcą tak samo. I to nie są moje wymysły bo swego czasu czytałem o tym trochę.
@totem_lesnych_ludzi: racja. Na crudziarza to 5-letnie technikum by wystarczyło. Ale teraz moda taka, że każdy ma mieć magistra. Żeby się wyróżnić, to teraz doktoraty trzaskają.
dawno nic tak trafnego nie czytałem. Jak słyszę jak studenci inf0rmatyki narzekają że zamiast SuperDuperFramerwokV2137 uczą ich podstaw elektroniki i assemblera to mnie skręca z żenady
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: I niby gdzie w pracy to wykorzystają? Asembler jest dobry, żeby zrozumieć jak działa zarządzanie pamięcią i jak optymalizować kod. Ale teraz się nie optymalizuje tylko dokłada RAMu/rdzeni i wio na produkcję
A o elektronice to nawet nie wspominam. Jak ktoś nie idzie
#programista15k #programowanie #pracait #pracbaza #java #it #korposwiat #pasjonat15k #informatyka #takaprawda #niepopularnaopinia #studia #studbaza
źródło: image
PobierzCiekawe jak progi spadly na takim mimuwie, pw czy uj.
Gdybym sie cofnal w czasie nie poszedłbym na te studia a wybralbym bycie konowalem.
Przecież z matura z ktora sie dostaniesz na topowe informatyki w Pl, dostaniesz się tez na wum na lekarski - matematyka robi robotę
Właśnie błąd.
Wlaśnie przez takie podejście nie możecie znalesc pracy.
Zakuwacie teorie a nie umiecie ich wykorzystac. Ciśniecie matematykę, to połowa studiów ale nawet profesor nie wie co z nią zrobić w praktyce.
#mibm here więc przykłady mogę tylko ze swoich studiów podać ale wszystkie politechniki w polsce kształcą tak samo.
I to nie są moje wymysły bo swego czasu czytałem o tym trochę.
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: I niby gdzie w pracy to wykorzystają? Asembler jest dobry, żeby zrozumieć jak działa zarządzanie pamięcią i jak optymalizować kod. Ale teraz się nie optymalizuje tylko dokłada RAMu/rdzeni i wio na produkcję
A o elektronice to nawet nie wspominam. Jak ktoś nie idzie