Wpis z mikrobloga

@szefczyk: nikt normalny nie idzie na informatykę w 2k26 roku.

Ciekawe jak progi spadly na takim mimuwie, pw czy uj.

Gdybym sie cofnal w czasie nie poszedłbym na te studia a wybralbym bycie konowalem.
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: ciekawe ciekawe, ktos mysli ze jak prob ma uczelni wysoki to bedzie pracowal jaki wybitny specjalista na obecnym rynku? ;)

Przecież z matura z ktora sie dostaniesz na topowe informatyki w Pl, dostaniesz się tez na wum na lekarski - matematyka robi robotę
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: @KrolSandaczPierwszyRozrzutny
Właśnie błąd.
Wlaśnie przez takie podejście nie możecie znalesc pracy.
Zakuwacie teorie a nie umiecie ich wykorzystac. Ciśniecie matematykę, to połowa studiów ale nawet profesor nie wie co z nią zrobić w praktyce.
#mibm here więc przykłady mogę tylko ze swoich studiów podać ale wszystkie politechniki w polsce kształcą tak samo.
I to nie są moje wymysły bo swego czasu czytałem o tym trochę.
  • Odpowiedz
dawno nic tak trafnego nie czytałem. Jak słyszę jak studenci inf0rmatyki narzekają że zamiast SuperDuperFramerwokV2137 uczą ich podstaw elektroniki i assemblera to mnie skręca z żenady

@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: I niby gdzie w pracy to wykorzystają? Asembler jest dobry, żeby zrozumieć jak działa zarządzanie pamięcią i jak optymalizować kod. Ale teraz się nie optymalizuje tylko dokłada RAMu/rdzeni i wio na produkcję

A o elektronice to nawet nie wspominam. Jak ktoś nie idzie
  • Odpowiedz