✨️ Refleksje nad młodością i dorosłościąⒾ Czy jest coś gorszego niż agepill? Z wiekiem jak widzę młodych ludzi to aż mi smutno i tęsknie za młodością. Zazdroszczę im że mają na wszystko czas i niczym nie muszą się martwić. Jest dosłownie czas żeby go marnować ale też doświadczać nowych rzeczy, popełniać błędy, odkrywać i chłonąć to wszystko a jeszcze hormony buzują więc to wszystko smakuje lepiej. Jak jesteś dorosły to nie masz czasu nie robić nic bo obowiązki no i kalkulacja co byś mógł zrobić w tym czasie i nie wydasz na głupoty bo trzeba oszczędzać, bo kiedyś chcesz kupić mieszkanie, itp. Właściwie w młodości to nic cie nie interesuje, żyjesz po prostu tu i teraz i to jest piękne. Możesz oddać się marnowaniu czasu i mieć cały świat w pompce a możesz sobie jeździć na wymiany studenckie i korzystać z życia. Dodatkowo masz dostępnych ludzi takich jak ty - z czasem, bez zobowiazań, bez rodzin i dzieci. Ileż ja bym dał żeby wrócić do czasów młodości z tą wiedzą co teraz...
@mirko_anonim: Jak miałem 15 lat to wyciskałem 20kg, często chodziłem głodny i zastanawiałem się czy dostanę wi@rdol wracając ze szkoły. Kiedyś na studiach pod koniec miesiąca oddałem krew, żeby dostać czekoladę bo nie miałem co jeść. Egzaminy, niepewna przyszłość, jakaś impreza raz na pół roku - żyć nie umierać( ͡°ʖ̯͡°). Jak byłem ledwo po 30 to mieszkałem w obsranej norze i się cieszyłem, że
Gada jakiś typ w tvn24 że polecieli do dubaju i teraz siedzą zesrani bo nie mogą wylecieć xDDDD i gada że rząd polski powinien zapewnić im jakieś samoloty xDDD a c--j z nim, oby siedział tam jak najdłużej bo oczywiście ostrzeżenia wsadził sobie w dupe i teraz płacze xDDD
Czy jest coś gorszego niż agepill? Z wiekiem jak widzę młodych ludzi to aż mi smutno i tęsknie za młodością. Zazdroszczę im że mają na wszystko czas i niczym nie muszą się martwić. Jest dosłownie czas żeby go marnować ale też doświadczać nowych rzeczy, popełniać błędy, odkrywać i chłonąć to wszystko a jeszcze hormony buzują więc to wszystko smakuje lepiej. Jak jesteś dorosły to nie masz czasu nie robić nic bo obowiązki no i kalkulacja co byś mógł zrobić w tym czasie i nie wydasz na głupoty bo trzeba oszczędzać, bo kiedyś chcesz kupić mieszkanie, itp. Właściwie w młodości to nic cie nie interesuje, żyjesz po prostu tu i teraz i to jest piękne. Możesz oddać się marnowaniu czasu i mieć cały świat w pompce a możesz sobie jeździć na wymiany studenckie i korzystać z życia. Dodatkowo masz dostępnych ludzi takich jak ty - z czasem, bez zobowiazań, bez rodzin i dzieci. Ileż ja bym dał żeby wrócić do czasów młodości z tą wiedzą co teraz...
#doomer #depresja #suicidefuel #przegryw #przegrywpo30tce #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Czy to jako 15 latek czy teraz 25 latek tak samo przegrywam i wegetuje
@mirko_anonim: owszem, jest cos gorszego. wywalone, bylo minelo
@mirko_anonim: ciężko powiedzieć czy jest coś gorszego bo agepill to jakby osobna kategoria przegrywu.
@mirko_anonim: nigdy nie rozumiałem takiego głupiego sentymentalizmu
czy to naprawdę tak wygląda że ktoś siedzi, łazi i myśli "ojoj a jak kiedyś było fajnie w technikum, a jak miałem 16 lat jak fajnie"