Wpis z mikrobloga

@MLeko29: Słuchaj mała, dostarczamy mój magiczny miecz do twojej Mertany, w ten sposób wygramy wojne z orkami ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
XDDDDD

@vladi_putin: przecież @Maly_Jasio ma rację - granie w gierki to giga pochłaniacz czasu, z którego nie masz nic namacalnego - co z tego że zdobędziesz 10ty szczaw królewski czy pokonasz cieniostwora sztyletem na 1szym levelu? Jakos posunales się do przodu? Sorry, ale jak masz powyżej 13lat i twoje jedyne zainteresowanie to gierki to trochę średnio
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: @pieknylowca tak podchodząc to całe życie jest zapełniaczem czasu. Co z tego, że zdobędziesz kupę kasy czy pokonasz innych zawodników na Igrzyskach Olimpijskich jak umierasz i to koniec?
A tak bardziej przyziemnie jak komuś to sprawia przyjemność to nigdy nie jest to zapełniacz czasu, tylko dobrze wykorzystany czas. No a najlepsze gdy takie teksty walą np. oglądający filmy i seriale - gdzie tylko siedzisz na dupie i oglądasz,
  • Odpowiedz
@Asd15: Jak tak patrzysz na to ok. Tylko ja ze swojej perspektywy widzę, że gry są odmóżdżające. Nie są inspirujące. Choć nie wszystkie. Te nastawione na kreatywność mogą być inspirujące np Cities Skylines. Ale takie RPG to tylko odtwarzanie roli z góry napisanej. Kliknij, idz tu, wez to, zabij tamtego i odtworz videoscenkę. Żeby to chociaż było roguelike, że jak giniesz to zaczynasz od samego początku to jeszcze można by
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: ja też kleje modele i czytam książki i gry tutaj nie wybijają się śni in plus ani on minus. Jak grasz w dobrego rpga albo przygodowe no np Planescape Torment czy Disco Elysium to się to nie różni od dobrej książki. A lubię zagrać też w coś odmozdzqjacego jak pracuje umysłowo to muszę się czasami odstresować ni jestem maszyna. Niektórzy piją niektórzy uprawiają sporty ekstremalne, ja gram w boomer
  • Odpowiedz
  • 0
@Maly_Jasio: Jak wszystko jeżeli nie zarabiasz na tym
Jazda a rowerze to nie hobby tylko marnowanie czasu na jeżdżenie bez celu. Tylko prosisz się o kontuzje i mandaty
  • Odpowiedz
  • 0
bo opowiadanie o gierkach jest faktycznie nudne. Granie to tylko zapełniacz czasu a nie hobby

@Maly_Jasio: proszę o przykłady hobby którym można zainteresować kogoś kto nie ma z tym czymś nic wspólnego.
Gram na keyboardzie, maluję figurki, uczę się języków, śmigam na motorze - opowiadanie o tym ma identyczną wartość przykuwania uwagi jak zamulanie przy gothiczku
  • Odpowiedz
  • 0
@Asd15: Bo to co mówicie jest bez podtekstu. Jak np. siedzicie sobie w parku, ptaszki ćwierkają a jakiś typ gada o typ jak z-----ł Letho w 5 minut kuszą, to jest to trochę nudne i bez sensu.
Nie mówcie o zainteresowaniach, mówcie co robicie.
I przede wszystkim to im dajcie gadač, one kochają gadać.
  • Odpowiedz