Wpis z mikrobloga

#programista15k #sztucznainteligencja

Twórcy systemu AI AlphaFold z Google DeepMind – Demis Hassabis oraz John Jumper – zostali uhonorowani Nagrodą Nobla z chemii w 2024 roku. Nagroda została przyznana za rozwiązanie 50-letniego problemu biologii, czyli przewidywania trójwymiarowej struktury białek na podstawie ich sekwencji aminokwasowej za pomocą sztucznej inteligencji (AlphaFold2).
tubkas12 - #programista15k  #sztucznainteligencja
 Twórcy systemu AI AlphaFold z Goog...

źródło: ajpe8m

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
mój syn nauczył się obchodzić nieumiejętność czytania biorąc mój telefon, robiąc zdjęcie, wrzucając do #chatgpt, wklejąc przypiętą w schowku komendę "przepisz" a następnie klikając w odpowiedzi ikonę głośnika, by syntezator mowy przeczytał przepisaną zawartość, ale to odrobinę czasochłonne, przyłapałam go na czytaniu książek z bajkami w taki sposób, nie mogę wyjść z podziwu z jego uporu

https://wykop.pl/wpis/84585825/dzieci-moj-syn-nauczyl-sie-obchodzic-nieumiejetnos

Rośnie nam pokolenie dla którego używanie ai będzie tak samo naturalne jak
@KingaM +181
#dzieci mój syn nauczył się obchodzić nieumiejętność czytania biorąc mój telefon, robiąc zdjęcie, wrzucając do #chatgpt, wklejąc przypiętą w schowku komendę "przepisz" a następnie klikając w odpowiedzi ikonę głośnika, by syntezator mowy przeczytał przepisaną zawartość, ale to odrobinę czasochłonne, przyłapałam go na czytaniu
  • Odpowiedz