Twórcy systemu AI AlphaFold z Google DeepMind – Demis Hassabis oraz John Jumper – zostali uhonorowani Nagrodą Nobla z chemii w 2024 roku. Nagroda została przyznana za rozwiązanie 50-letniego problemu biologii, czyli przewidywania trójwymiarowej struktury białek na podstawie ich sekwencji aminokwasowej za pomocą sztucznej inteligencji (AlphaFold2).
mój syn nauczył się obchodzić nieumiejętność czytania biorąc mój telefon, robiąc zdjęcie, wrzucając do #chatgpt, wklejąc przypiętą w schowku komendę "przepisz" a następnie klikając w odpowiedzi ikonę głośnika, by syntezator mowy przeczytał przepisaną zawartość, ale to odrobinę czasochłonne, przyłapałam go na czytaniu książek z bajkami w taki sposób, nie mogę wyjść z podziwu z jego uporu
#dzieci mój syn nauczył się obchodzić nieumiejętność czytania biorąc mój telefon, robiąc zdjęcie, wrzucając do #chatgpt, wklejąc przypiętą w schowku komendę "przepisz" a następnie klikając w odpowiedzi ikonę głośnika, by syntezator mowy przeczytał przepisaną zawartość, ale to odrobinę czasochłonne, przyłapałam go na czytaniu
źródło: ajpe8m
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/84585825/dzieci-moj-syn-nauczyl-sie-obchodzic-nieumiejetnos
Rośnie nam pokolenie dla którego używanie ai będzie tak samo naturalne jak