Aktywne Wpisy

straszny_cham +471
#samochodoza #konfitura #polskiedrogi
Komentarz odnośnie kobiety którą zabił kurier, cofając na chodniku. Ponad 1000 polubień, nie ogarniam tego.
Komentarz odnośnie kobiety którą zabił kurier, cofając na chodniku. Ponad 1000 polubień, nie ogarniam tego.
źródło: IMG_7954
Pobierz
klintoniusz +554
Jakieś 10 lat temu wkręciłem się mocno w bieganie. W pewnym momencie przedobrzyłem z treningami i zawodami, co skończyło się silnym bólem piszczeli i wizytą u konowała ortopedy. Oczywiście prywatną, bo terminów brak. Jaśniepan wziął 2 stówy za wizytę (wtedy to nie było mało) i nawet nie dotknął moich nóg. Popatrzył chwilę i zlecił USG Dopplera za kolejne kilkaset pln. Sugerowałem mu, że może trzeba zrobić RTG, bo to może być złamanie

58/100 🆗 (wczoraj: 55)
Nastroje na tagu są umiarkowanie optymistyczne, głównie dzięki historycznemu rekordowi Dow Jones (50k pkt). Inwestorzy doceniają siłę USA, choć pojawiają się silne głosy ostrzegawcze dotyczące 'bańki AI' i przewartościowania sektora SaaS (P/E 50). Na polskim podwórku zainteresowaniem cieszy się stabilne Asseco, traktowane jako bezpieczna przystania dywidendowa do portfeli IKE/IKZE. Mimo tradycyjnych narzekań na 'bananową giełdę', dominuje oczekiwanie na poniedziałkową 'pompę' i nowe okazje inwestycyjne.
Najczęściej omawiane:
🔥 Dow Jones / USA: Historyczne przekroczenie bariery 50,000 punktów i napływ globalnego kapitału na rynek amerykański.
🔥 Sektor SaaS / AI: Debata nad przesadzonymi wycenami (P/E 50) i realnym wpływem AI na redukcję etatów oraz popyt na licencje.
🔥 Asseco Poland: Pozytywnie oceniana jako stabilna spółka dywidendowa z silną pozycją w sektorze publicznym, idealna na long-term.
Topowi analitycy:
👤 @XeNinja (BULLISH): "Amerykańska giełda Dow Jones poraz pierwszy w historii przekroczyła 50,000 punktów."
👤 @Konigstiger44 (BEARISH): "obawa, że hype na AI jest przesadzony (...) z p/e 50 trzeba zejść na ziemię."
👤 @let_it_be (BULLISH): "pąpa od jutra"
TomekIndicator®: 20/100
Tomek to naczelny niedźwiedź, który w każdym odbiciu widzi 'sygnał kontrariański'. Twierdzi, że 'giełdy są drogie', a obecny rajd to etap trzeci, który 'już się kończy'. Zamiast AI, woli obligacje, bo 'nie chce brać udziału w spadku, bo mu psychika wysiądzie'. Wieszczy 'czarny poniedziałek' i 'deflacyjny scenariusz', bo 'AI nie konsumuje'. Choć 'trauma po śmieciuchach' wciąż boli, jego uparte szukanie 'taniarek' przy ATH budzi szczere współczucie i sympatię.
Statystyki:
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 57 (wczoraj: 61; zmiana: -4)
👀 Obserwujący tag: 23109
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz