Aktywne Wpisy

Krupier +65
Kiedy ostatni raz widzieliście u kogoś karton na chłodnicy? Ja jakoś parę dni temu, ale wcześniej to chyba już spokojnie z kilkanaście lat nic. Chyba ten patent odszedł w zapomnienie.
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: obraz
PobierzJak taka laska może być z takim dziadem? To nie jest fejk, bo znam tą osobę. Też, bez obrazy dla tego gościa, ale to nie jest jego liga. Ja wiem, że często kobiety w PL wyglądają lepiej, od swoich chłopaków. No ale kurde u mnie w firmie 40 letnia managerka (zresztą całkiem fajny m--f) ma lepszego chłopa.
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
źródło: IMG_6270
Pobierz

Może ktoś mi coś podpowie co mi jest. Od jakiegoś roku zdarzają mi się często biegunki. Jak na początku wydało mi się to losowo, tak z czasem zauważyłem, że zależy to często od tego co zjem. Bo często mam taki napad biegunki zaraz po zjedzeniu czegoś mniej zdrowie. Albo tłustszego. Wygląda to tak, że już 10-15min po posiłku mam zrzut. Nie boli brzuch ale jest mocne parcie na wypróżnienie. Ale takie, że ciężko to utrzymać, kilka razy o mały włos by poszło w spodnie. Albo musiałem iść w krzaki... Miałem tak np. po zamawiamy jedzeniu typu mcdonalds albo po paczce pistacji lub dużym kawałku łososia którego zjadłem z sałatką warzywną polaną oliwą, z dodatkiem serów, pestek itp. Czyli dużo tłuszczu. Jak jem mało i skromnie to mimo wszystko i tak się takie zdarzają akcje ale z mniejszym parciem, mniejszą ilością i bardziej losowo w ciągu dnia.
U lekarza oczywiście byłem. Z krwi nic nie wyszło prócz podwyższonej bilirubiny - a to jest uwarunkowane genetycznie bo pozostałe wyniki dobrze. Na granicy miałem cholesterol i triglicerydy ale po minimalnej korekcie diety i zwiększeniu aktywności fizycznej są już w normie. Zrzuciłem też z 5kg wagi. Za to na usg i w kolonoskopi nic nie znaleziono.
Odżywiam się raczej normalnie, bez skrajności. Raczej gotuje w domu, a fastfood zdarza się z 1-2x na miesiąc. Teraz jak zacząłem zwracać uwagę na to co jem to wgl wyeliminowałem słodycze (ale nie było ich dużo), ograniczyłem smażenie, zwiększyłem ilość błonnika. Nie mam nadwagi. 182/70, wcześniej było 75. Wiek 34 lata. A-----l sporaycznie, kiedyś może i zdarzało się pic więcej ale ostatnie lata to ilości symboliczne. Miałem nawet dużą przerwę z 2,5 roku, po prostu nie było okazji to nie piłem.
Ale nic się nie poprawiło i cały czas nie daj mi to spokoju. Wpadam w jakieś akcje, że chodzę co miesiąc na tą krew albo zaczynam się głodzić (nie mocno, ale wpadają dni bez jedzenia).
Co lekarza na to? Nic konkretnego. Probiotyki, jakieś esselive aby wzmocnić wątrobę. I to tyle. Bez rezultatu.
Ktoś może ma jakiś pomysł aby z się uporać? Miał ktoś tak? Coś jeszcze można zbadać? Bo się martwię.
#zdrowie #dieta #medycyna
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
I jak narazie jest rewelacja, zjem i normalnie trawie.
Czy zbadano ci dokładnie wątrobę ? Jakie dokładnie badania krwi ci zlecono ? Były jakieś posiewy ?
Palisz p-------y, elektryki ?
Parcie nie wynika, z tego, że w 15 min coś przeleciało przez przewód pokarmowy. Jest to efekt wzbudzenia perystaltyki jelit, w wyniku podania dużej objętości, ciężkostrawnego posiłku (typu fastfood). Organizm wysyła sygnał do jelit, te zaczynają napierdzielać jak motorynka, dlatego po 15 min zaraz