Wpis z mikrobloga

• 0
@OddajButa123: Nie pisze, ze nic nie daje, tylko, ze ma ograniczenia. I zastapi klepaczy, dlatego pisze tez, ze trzeba sie uczyc. A ty uprawiasz walenie w chochoła (strawman fallacy), czyli błąd logiczny polegający na zastąpieniu rzeczywistego argumentu rozmówcy jego zniekształconą, łatwiejszą do obalenia wersją, a następnie atakowaniu tej fałszywej wersji zamiast oryginalnego stanowiska.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: zgadza się, dopóki większa część populacji nie ogarnie jak z tych narzędzi korzystać efektywnie i kadra zarządzająca nie zobaczy jak wiele więcej powinni wymagać od pracowników to będzie trwać :) cały poprzedni tydzień byłbym normalnie wycięty z pracy, a tak to Opus dwoił się i troił dowożąc sprint
  • Odpowiedz
@gabonczyk:

cały poprzedni tydzień byłbym normalnie wycięty z pracy, a tak to Opus dwoił się i troił dowożąc sprint

Tak btw coś się złego dzieje z tym modelem bo kilka tygodni temu działał lepiej. Teraz jakby zrobił się trochę glupszy
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: Opus ma swoje dobre i złe strony. W tym miesiącu mam możliwość testować wszystkie AI na raz. Zrobiłem test z Opus i jak zwykle rozpisał się. ¯\(ツ)/¯

To najlepszy model jeśli masz dużo czasu na czytanie. Wolę pisać kod z Gemini i sprawdzać to z Grokiem. Nie mam skomplikowanych rzeczy do programowania.

Może dużo zależy od tego co się promptuje? Jeśli piszesz jakiś nie skomplikowany kod to każda AI
  • Odpowiedz
to jednak dobre jest te AI czy nie? Bo zmieniasz zdanie z każdym wpisem jak chorągiewka

@OddajButa123: On przecież gadał o lokalnym AI w firmach, że firmy oczekują lokalnych modeli za grosze które będą robiły choj wie co.

A Opusy czy Codexy to podejście typu mamy model wyspecjalizowany w pisaniu kodu który ci napisze narzędzia które będą częścią systemu
  • Odpowiedz
@fervi: w sumie dobre pytanie i tak naprawdę to jedynie kwestia prędkości. Najnowsze modele są już tak dobre, że Pro które jest niby mądrzejsze nie przyda mi się jakoś bardziej w 99% zapytań. Powoli uczę się, że mogę delegować prawie wszystko do AI, trochę poiterowac i działa. O ile Pro też to umożliwia to na zapytanie przy którym grepuje mi monorepo i pisze testy muszę czekać kilka minut i się
  • Odpowiedz