Wpis z mikrobloga

zadziwia mnie jak dużo moich znajomych - ludzi młodych lvl <25 nie ma zainteresowań

głównie różowe paski nie mają hobby a jak się spyta co lubią to mówią, że filmy oglądać/czytać

niby coś tam robią całe dnie szparki, browarki ale w końcu to nic nie robią

niby mówicie, że na wypoku takie stuleje, ale mimo wszystko ludzie coś tam jednak robią i jak nie #rower to #gitara albo #fotografia albo #pilkanozna czy #silownia

ja od paru lat mocno into #sport ale ostatnio widziałem się i gadałem z jedną z największych postaci dyscypliny w Polsce i powiedział, że nie ma co o---------ć dla zabawy, bo jego koledzy po 50 w końcu sobie zdają sprawę, że życie tak bardzo przejebne a oni tak bardzo z------i i nic się nie chce

powiedział koleś, żeby robić wszystko na pełnej k----e i niczego nie żałować, bo lepszej okazji to nie będzie

#oswiadczeniezdupy #niewiemjaktotagowa
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@focer: Ja jestem w trakcie realizacji marzenia związanego z pasją, czyli ogarnięcia wreszcie bandu i grania koncertów oby jak największych. Nie muszę z tego żyć :D Ale ogólnie masz mega rację. Ostatnio pytam #rozowypasek jakie ma pasje czym się interesuje to w odpowiedzi "ale o co Ci chodzi, no chodzę z ziomami na browar czasem serial SE obejrzę" i to tyle :D
  • Odpowiedz
serial SE obejrzę

@progresywny: no właśnie ja np. wchodze na mirko i tu celu żadnego nie ma tak jak w czytaniu miernych książek

ale każdy tam w hobby jakieś cele i ewentualnie marzenia (coś co wymaga hajsów np.) ma chyba
  • Odpowiedz
@focer: mnie zawsze żenuje, że osoby które interesują się niby kinem nie widziały praktycznie żadnego filmu z top250 IMDB, a z seriali to oglądają House'a w 2014. Tylko.
  • Odpowiedz
@focer: mnie kiedyś koleżanka tłumaczyła, że ona nie ma zainteresowań bo... dobrze się uczy.

I to nie była jakaś mocno zajawiona studiami (a raczej dziedziną jaką studiowała) tylko po prostu kombajn do zbierania dobrych ocen.

Rozumiem, że można nie mieć czasu, no ale jak standardową odpowiedzią jest zawsze "książki" i "filmy" to jednak trochę smutno.
  • Odpowiedz