Aktywne Wpisy

Mck_98 +1092
Nie do końca rozumiem hejt na użytkowanie ciężarówek w mieście jako osobówki. Sam się takowymi nie poruszam, natomiast podobają mi się i widzę szereg plusów w tych autach:
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
+siedzisz wysoko, światła innych aut nie rażą tak mocno jadąc w nocy
+duży prześwit, wygodny na miejskie, dziurawe drogi i krawężniki
+wygodnie się wsiada i wysiada
+dobra widoczność podczas jazdy
źródło: 1000042058
Pobierz
Megasuper +37
Jak ktoś mi coś powie jeszcze o ociepleniu klimatu to od razu leci lepa w ryj za te brednie #pogoda #ocieplenieklimatu
źródło: 10461
Pobierz

https://wykop.pl/wpis/84531381/baldursgate-gry-rpg-crpg-pathfinder-niepopularnaop
Nie myślałem że aż tak bardzo mnie pokarze chodzenie na skróty (czytaj, olewanie większości questów pobocznych i robienie głównie głównego wątku). Ostatecznie większość mojego składu jest w okolicach poziomu 6. Przez większość ważniejszych walk przechodziłem albo robiąc pokraczną wojnę podjazdową i kiting polegający na rozbijaniu grupek wrogów na mniejsze kawałki, albo brute-forcując różdżką niebios. Niestety z Sarevokiem ta taktyka nie znajduje już zastosowania. W połączeniu z faktem że pokpiłem sprawę optymalizacji niektórych buildów czy całej drużyny oznacza, że na tym zakończę przygodę z tą częścią. Powiem szczerze, choć na początku mocno narzekałem, to ostatecznie jak już dotarło się do tytułowych Wrot Baldura, to gra się rozkręciła również pod kątem oferowanych taktyk, ale też i koniec końców nie widzę w niej nic więcej niż generyczne RPG. Nie zachwyciła mnie absolutnie na żadnym polu i większość krytyki z poprzedniego posta dalej jest w mocy. Może BG2 mi bardziej podejdzie
Jakiś czas temu przeszedłem Pathfindera WotR, pomimo pewnych wad bardzo mi się spodobał i stwierdziłem że skoro tu było tak dobrze, to czemu by nie spróbować BG3, a jak tak
źródło: 20260124230448_1
PobierzGranie w te grę teraz i twierdzenie, że to zwykłe RPG to trochę jak słuchanie Chopina i marudzenie, że nie ma w tym beatów ani nowoczesnych instrumentów.
Dwójka Ci też nie podejdzie.
@jedlin12: w oryginale dało się pokonać Sarevoka spamując różdżkami przyzwania bo nie było limitu przywołanych stworzeń
nie wiem czy wersja rozszerzona to poprawia, ale może ta metoda nadal działa ;)
To powiedziawszy, jedynka nigdy mi się szczególnie nie jawiła jako dobrze zaprojektowana gra jeśli chodzi o walkę. Icewind Dale miał o niebo lepsze starcia (fakt faktem, zaczynało się z cała drużyną od początku, nie zaś dołączając towarzyszy