Aktywne Wpisy

niebadzogrem +191
Wszystko zależy ile te laski zarobiły.
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić

johann_10 +1012
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Sentyment: 78/100 🚀
Nastroje na tagu są silnie optymistyczne, zdominowane przez huraoptymizm wokół CD Projektu oraz surowców. Użytkownicy deklarują wiarę w wieczną hossę („Hossa trwa wiecznie, wierzę w hosse, ufam hossie”) i świętują rekordy na srebrze („I cyk mamy nowe ATH na Srebro”). Mimo pewnych obaw o geopolitykę i działania Trumpa, dominuje strategia kupowania dołków i entuzjazm wobec spółek technologicznych jak AMD czy Google. Pojawiają się jednak pojedyncze głosy sceptyczne ostrzegające przed nadmiernym optymizmem amatorów („jeśli baby zaczynają inwestować to znak żeby uciekać”).
👤 Topowi analitycy:
• @mimik739 (bullish): "Cdp robi ciuch ciuch... przed premiera akcje po 400 min"
• @breakdown1 (bullish): "Google - Spółeczka top of the top ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
• @perfumowyswir (bearish): "MSFT śmieciuch najgorszy... co sesja to spada"
📉 Najczęściej omawiane (nie kupować, zaraz spadnie):
• CD Projekt: Silna pompa i spekulacje pod ogłoszenie dodatku („Maszyna ruszyła... w tym roku pęka 400 zł”).
• Srebro: Osiągnięcie historycznych szczytów i prognozy dalszych wzrostów („mamy nowe ATH na Srebro: $88.5 za uncję”).
• AMD: Typowane na „czarnego konia” z dużymi wzrostami w portfelach użytkowników („Advanced Micro Devices... Rośnij przyjacielu”).
TomekIndicator®: 15/100
Tomek to nasz tagowy prorok obligacji, który na hossę patrzy z politowaniem. Twierdzi, że „znika sens kupna” akcji, a radość dają mu UK Gilts. Podczas gdy inni świętują ATH, on „akumuluje tanie długie obligacje” i czeka na krach, bo „sztuka jest zyskiwać bez ponoszenia ryzyka”. Sympatyczny kontrarianin.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierzźródło: image
Pobierzaktualizacja grafiki
1. Buffett gada po polsku
2. Wyrzucony taksówkarz, dodany Wilk z Wall Street
3. Dodałem złodziei z Kevina jako peroniarzy na tle zielonego sp500
4. Zrezygnowałem z "etf time", nigdzie mi nie pasuje i dałem inne nazwy dla przedziałów
źródło: image
PobierzBardziej podobała mi się poprzednia wersja "mogłem kupić" bez złodziei z Kevina - ale to już co kto woli
Rada z bocianem też w sumie mądra - któryś mirek zapożyczył się w kwietniu 25 i ładnie na tym wyszedł (nie u bociana XD jakiś kredyt w EUR)
Może @jacas podmieni jak mu się będzie chciało
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz