skoro nieustepienie pierszenstwa pieszemu jest karalne to tak samo powinno byc karane stanie przy przejsciu bez zamiaru przejscia
@f9JXBEArQ2H4TKl: Problem w tym, ze kary dotyczące nieustąpienia pieszemu sa egzekwowane błędnie, ale nikomu nie chce sie latac po sądach, a policja nabija mandaty. Pieszemu sie ustępuje tylko gdy juz wszedł na przejście oraz wczesniej upewnił sie prawidłowo czy może to zrobic
@Coopshtyl: myslalem ze jakos rok czy dwa lata temu zmieniali to ze tez trzeba przepuscic wchodzącego na przejscie, jak sie zbliza juz. To sam juz nie wiem ( ͡°͜ʖ͡°)
skoro nieustepienie pierszenstwa pieszemu jest karalne to tak samo powinno byc karane stanie przy przejsciu bez zamiaru przejscia
@f9JXBEArQ2H4TKl: Dokładnie tak. Może rozwiązaniem tego problemu byłoby zastosowanie znaków poziomych na chodnikach, przy przejściach, coś w ten deseń (dałem z siebie całe 10%).
Przyszedł ten moment w roku, w którym pochwalić się muszę, że dziś jestem tłustym Amerykaninem, a w moich żyłach płynie mozzarella, cheddar, olej i majonez. Na stołach 12 dań, a jeszcze 4 czekają na zagrzanie. 15000 kcal na spokojnie. Ale dla balansu jest cola zero ( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: 611323771_1387987349667548_6212953551002638176_n
Pobierzźródło: image
Pobierz@f9JXBEArQ2H4TKl: Problem w tym, ze kary dotyczące nieustąpienia pieszemu sa egzekwowane błędnie, ale nikomu nie chce sie latac po sądach, a policja nabija mandaty. Pieszemu sie ustępuje tylko gdy juz wszedł na przejście oraz wczesniej upewnił sie prawidłowo czy może to zrobic
@f9JXBEArQ2H4TKl: Dokładnie tak. Może rozwiązaniem tego problemu byłoby zastosowanie znaków poziomych na chodnikach, przy przejściach, coś w ten deseń (dałem z siebie całe 10%).
źródło: obraz
PobierzNie. Od 2021 już wystarczy, że ma "zamiar"
źródło: image
Pobierz@f9JXBEArQ2H4TKl: Narysowane przeze mnie strzałki wskazują na ruch prawostronny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@f9JXBEArQ2H4TKl: jest