@mirko_anonim: lol, niektórzy zaczynają pracować dopiero przed 30tką, bo studia, dodatkowe kierunki, specjalizacje, jakieś inne gówna. o jakich owocach mowa xD
@mirko_anonim: wszystko mozesz, kwestia potrzebnego czasu, a po 30. zazwyczaj masz juz jakies obowiazki i zoobowiazania, dlatego to nie jest takie latwe jak majac 20. lat
@mirko_anonim: pandemia i wojna okradła mnie i pewnie wieku z lat 90' z dynamiki rozwoju i akumulacji kapitału, ja stoję w miejscu pomimo dwóch awansów, straciłem też zdrowie i robotę na krótko i tak mam 29 lat gdy się wygrzebuje mimo że nie podejmowałem jakichś złych i nieracjonalnych decyzji. Po prostu w innych czasach, w innej sytuacji socjo-ekonomicznej bym zbierał owocu, a w obecnej to jedynie stabilizacja. Dlatego tak bardzo
Nie da się ot tak zacząć w tym wieku bo na pewne rzeczy jest już za późno, nie ma czasu, pieniędzy, głowa nie ta, inne możliwości i już po etapie gdzie można sobie pozwolić na naukę i
wzorowy-mirek-8: @kaminarii no to sluchaj daj taką radę. Ale we wpisie nie jest mowa o wyjściu z minimalnej tylko wyrwaniu się z klasy średniej. Daj mi taką radę co mam robić zatem. Mieszkam z matką, mogę odłożyć kilka tys. miesięcznie i mam kupę wolnego czasu. Jakie rady żebym zrobił rewolucje w swoim życiu? Ale nie żaden kurs spawacza gdzie zarobisz 10k ale oczy do wymiany.... na studiowanie medycyny też za
Jak ktoś ma bogatych starych to sobie może nawet do 50tki dodatkowe kierunki robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: otóż tak.
Daj mi taką radę co mam robić zatem. Mieszkam z matką, mogę odłożyć kilka tys. miesięcznie i mam kupę wolnego czasu. Jakie rady żebym zrobił rewolucje w swoim życiu? Ale nie żaden kurs spawacza gdzie zarobisz 10k ale oczy do wymiany.... na studiowanie medycyny też za