1. Jeśli zarząd i tak nie chciał grać tego co proponował Amorim od samego startu, to w ogóle nie powinien zostać zatrudniony 2. Jak już i tak nie mieli go wspierać, to powinien zostać zwolniony po poprzednim sezonie
@Project_Im_Not_Going_In: @Danzuo Tam wszyscy są siebie warci. Nagadali mu, że będzie miał na cokolwiek wpływ, a każde kolejne okno transferowe tylko pokazywało, że budują zespół wg. swojego widzimisie, a nie pod trenera. Dla mnie, czas na zwolnienie go teraz jest bez sensu. Był zeszły sezon, była hańbiąca porażka ze śmiesznymi totkami w LE i 15 miejsce w tabeli na koniec sezonu. Skoro wiedzieli, że będą budować kadrę nie pod
@marnobrody: @CzosenWan @Danzuo @allocer Ciekawe w ogóle co będzie z samym Amorimem, bo przed przyjściem do United uchodził za jednego z najbardziej obiecujących młodych menadżerów, a teraz w sumie w piłkarski świat poszedł komunikat, że jednak do tych wielkich klubów się nie nadaje.
@Project_Im_Not_Going_In moim zdaniem tak jak pisali przedmówcy, moment na zwolnienie został wybrany chyba najgorszy z możliwych i to tylko obnaża ten zarząd jak fatalnie funkcjonuje, w dłuższej perspektywie nie widzę by mogło coś z tego dobrego wyniknąć, bo przekaz poszedł w świat, że przychodzisz tu jako trener i masz grać jak Ci zagramy albo wypad.
Ja osobiście Rubena darzę bardzo dużą sympatią, jest to trener który zdecydowanie nie owijał w bawełnę
@Pucha12: Tylko żeby stawiać ultimatum zarządowi musisz mieć jednak jakieś argumenty, Amorim ich nie miał. Jest sympatyczny i szczery, ale momentami bywał też zbyt rozchwiany emocjonalnie. Gra się w tym sezonie generalnie poprawiła, ale być może największy wpływ na to miała po prostu wymiana bramkarza, który wprowadził spokój i wybronił to, czego Onana i Bayindir by nie wybronili. Na pewno moment zwolnienia nie jest najlepszy, ale może po prostu Amorim
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Czy Ruben Amorim został słusznie zwolniony?
Dla mnie tak:
1. Jeśli zarząd i tak nie chciał grać tego co proponował Amorim od samego startu, to w ogóle nie powinien zostać zatrudniony
2. Jak już i tak nie mieli go wspierać, to powinien zostać zwolniony po poprzednim sezonie
Ja osobiście Rubena darzę bardzo dużą sympatią, jest to trener który zdecydowanie nie owijał w bawełnę
Gra się w tym sezonie generalnie poprawiła, ale być może największy wpływ na to miała po prostu wymiana bramkarza, który wprowadził spokój i wybronił to, czego Onana i Bayindir by nie wybronili. Na pewno moment zwolnienia nie jest najlepszy, ale może po prostu Amorim
@allocer: https://www.facebook.com/the.centre.circle.sport/videos/ole-gunnar-solskj%C3%A6r-in-molde-training-fcking-shoot/277501892956214/