Aktywne Wpisy

zwora +330
Literatura z pogranicza #filozofia i #metafizyka #smierc przemawia na nowo. #ksiazki #literatura #stopcham #polska #wydarzenia
źródło: 1000015041
Pobierz
wjtk123 +269
Wczoraj gruchnęła wiadomość, która wywołała u mnie szok i radość: Polska negocjuje dołączenie do brytyjsko-włosko-japońskiego programu samolotu VI generacji GCAP. Oczywiście nie jako równorzędny partner, ale jako finansujący i przyszły podwykonawca. Jest to przełomowa informacja, na wielu płaszczyznach:
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
źródło: gcap
Pobierz

źródło: temp_file2234184434198517549
PobierzWłaśnie zawsze jak widziałem takie pacnięcia kota to były losowe, a tutaj idealne. Ale nie wykluczam, że akurat mógł tak trafić.
A te filmiki z AI mnie odrzucają. Może dlatego, że przy normalnych żartach opowiada je człowiek?
Kran z tyłu nie ma sensu, im dłużej patrzę sie na reakcje tej kobiety tym wydaje się jakaś dziwna, lewa łapka nawet nie drgneła temu kotu podczas uderzenia, i ta kobieta ma jakoś dziwnie wyeksponowany dekolt ale jak sie wyprostowała to fartuch jest po samą szyje xDdd
Właśnie o to chodzi, robią w AI, potem specjalnie pogarszają jakość i trudnej rozpoznać.
Kiedyś jak robiło się coś w Photoshopie to brało się wysoką rozdzielczość zdjęcia, zmieniało się co się chce i zmniejszało się rozdzielczość/jakość zdjęcia. Dzięki temu bardzo trudno było rozpoznać, że coś było zmieniane, bo pikseloza zamaskowała. Są programy do wykrywania