Aktywne Wpisy

okoboji +88
i cyk - kolejny miesiąc, naliczenie niemal 50k od frajerów tzn patronów wpadło.
Gość nagrał "potężny" film o titanie, którego treść to było kopiuj-wklej zagranicznych kanałów i zamknąl się
na kilka miesięcy, by po pół roku zrobić recenzję... filmu. Podkoloryzował ją jakimś tandetnym AI i to jest w porządku?
360 tysięcy za recenzję filmu to jest naplucie w twarz, ale stado owiec wpłaca dobrowolnie bo te pieniądze "po prostu mu się należą' xD cytując była
Gość nagrał "potężny" film o titanie, którego treść to było kopiuj-wklej zagranicznych kanałów i zamknąl się
na kilka miesięcy, by po pół roku zrobić recenzję... filmu. Podkoloryzował ją jakimś tandetnym AI i to jest w porządku?
360 tysięcy za recenzję filmu to jest naplucie w twarz, ale stado owiec wpłaca dobrowolnie bo te pieniądze "po prostu mu się należą' xD cytując była
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-5 o 19.27.45
Pobierz
Ludzie chcą normalnie spacerować po mieście i używać chodników zamiast być terroryzowanym przez pyłki, smród i NOx z starych diesli
Wykopki be like - literally communis - to jest moja wolność że wjadę swoim sadzomiotem do miasta i będę terroryzował ludzi i rozgrzewał ten złom na parkingu smrodząc stu innym pieszym na parkingu, na chodnikach i w normalnych samochodach.
Jak wg ciebie twój 20 letni dieselek nie smrodzi to odpal sobie go rano
Wykopki be like - literally communis - to jest moja wolność że wjadę swoim sadzomiotem do miasta i będę terroryzował ludzi i rozgrzewał ten złom na parkingu smrodząc stu innym pieszym na parkingu, na chodnikach i w normalnych samochodach.
Jak wg ciebie twój 20 letni dieselek nie smrodzi to odpal sobie go rano
źródło: com-razoroil
Pobierz

Dwa lata temu odziedziczyłem mieszkanie po dziadkach.
Zgłosiłem w spółdzielni że nikt tam nie mieszka, żeby obniżyć opłaty za śmieci itd. Zakręciłem wodę, ogrzewanie, zmieniłem taryfę prądu na minimalną i ustawiłem stałe przelewy.
I tak stało.
Nie jeździłem, bo po co.
Aż do wczoraj.
Podjeżdżam pod blok, parkuję, patrzę – w oknie pali się światło. Myślę: może zapomniałem wyłączyć, rachunki i tak schodzą automatycznie. Idę do drzwi – klucz nie pasuje. Po chwili otwiera mi kobieta, może 35-40 lat, i zaczyna się drzeć że się włamuję. Kompletnie mnie zacięło. Stałem jak ten słup i zastanawiałem się czy ja dobrze trafiłem. A ona z tekstem że mieszkanie było puste, więc się wprowadziła do pustostanu, zrobiła remont na własny koszt i teraz jej się należy „przez zasiedzenie”.
Kubeł zimnej wody. Dzwonię na policję.
Policjanci mili, ale powiedzieli że nie mogę wejść do własnego mieszkania na siłę, bo to naruszenie miru domowego. Dowiedziałem się przy nich że pani wprowadziła się chyba 3 miesiące po tym jak zabraliśmy rzeczy po dziadku, coś tam sobie „wyremontowała”, zmieniła zamki, podpięła licznik przedpłatowy i mieszka – za nic nie płacąc.
#mieszkanie #wynajem #nieruchomosci
LINK DO CALOSCI TUTAJ PONIZEJ
https://www.reddit.com/r/Polska/comments/1pxxt88/rant_na_dzikich_lokator%C3%B3w/
I tak całkiem przypadkiem nagle z konta mu znika kilka stówek/tysięcy jak ma jakiś dłuższy okres rozliczeniowy więcej? <rozkminka>
Nie mierzymy wszystkich swoja miara, rozni ludzie przykładają rozne stopnie uwagi do rachunków.
Nawet u mnie w rodzinie ojciec placic na za syna latami rachunki na prad - bo oba mieszkania byly na 1 fakturze, on nie zwrócił uwagi, po prostu myslal ze tyle wyszło, a syn w starym mieszkaniu tez sie jakos nie chwalił ze za prad to on nigdy nie placi a jednak światło świeci.
Ale jest różnica między groszowymi sprawami za utrzymanie sieci a regularnymi rachunkami za media.
Ale jakie media? Przecież woda jest zaliczkowa, przyjdzie zwrot to fajnie, nie przyjdzie to jak nie czekałeś to nie zauważysz, prad założyła sobie nowy licznik na siebie (ciekawe jak?), ogrzewanie tez ryczałt i ewentualny brak zwrotu, smieci wyjebongo, a czynsz normalnie placi. Wiec po czym sie mial zorientować? Ano tylko po braku rozliczen zaliczek za wode i ewentualnie ogrzewanie.
Albo to zwyczajny bait a później nagle zaczęła się seria naprawdę zagadkowych zbiegów okoliczności. Przeczytaj tam dyskusję bo OP robi fikołki jak cholera.