Wpis z mikrobloga

Jarosław Kaczyński nie zdał z 10. do 11. klasy. Zostało to jednak w pewien sposób "odkręcone" i przez to prawdopodobnie nielegalnie podszedł do matury.

Polityk przyznał w swojej książce "Polska naszych marzeń", że w szkole nie szło mu najlepiej - musiał powtarzać klasę, a raz nie zdał z 10. do 11. klasy (wtedy szkoła podstawowa była szkołą 7-letnią, tworząc wraz z 4-letnim liceum ogólnokształcącym 11-letni cykl kształcenia ogólnego, w którym kolejne klasy stanowiły jednolity ciąg, liczony od klasy pierwszej do jedenastej). Miał też dwóje z przysposobienia wojskowego, języka polskiego i angielskiego. Ostatecznie trafił do liceum na warszawskiej Woli.

Fragmenty z książki Jarosława Kaczyńskiego:

"Moje czasy szkolne kryją pewną tajemnicę. Otóż zdarzyło mi się nie zdać z 10. do 11. klasy i mimo to wylądowałem w ostatniej klasie, a następnie po odkręceniu tego znalazłem się w liceum na Woli.",

"Zdaje się więc, że prawdopodobnie nielegalnie skończyłem 11. klasę i zdałem maturę, a potem poszedłem na studia".

Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki

#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola #edukacja #pis #kaczynski
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pS ścieżka kariery kaczora wskazuje na jego defekty intelektualne

@Anomalocaracid: Mówiąc prawdę, większość geniuszy ma defekty intelektualne.
Nie uważam kaczora za geniusz, jestem jego totalnym przeciwnikiem, jednak to, jak sobie poowijał ludzi wokół swojej postaci, to, jaki system ze swoją postacią w centrum stworzył, to, jak zarządzał państwem z tylnego fotela oraz to, że stworzył struktury walki o oblężony zamek, który był/ jest tylko pustosłowną fasadą dla wyborców, bo oblężony
  • Odpowiedz
Zdaje się więc, że prawdopodobnie nielegalnie skończyłem 11. klasę i zdałem maturę, a potem poszedłem na studia

@Ukiss: oj, żeby to było najgorsze co nielegalnego zrobił :)
  • Odpowiedz
@Ukiss: Jako absolwent tego "liceum na Woli" potwierdzam, że Kaczor zwiał z niego, bo nie umiał języka obcego, co już wtedy było tam wymogiem. Wspólnie odkryliśmy to w czasie pierwszych rządów pisiorów w archiwach szkoły.
  • Odpowiedz
Porównaj jego wykształcenie i karierę zawodową z wykształceniem i pracą Tuska albo Bronka i

@KawaJimmiego: szczerze mowaic, to jego kareira naukowa jest dość, żeby nie powiedziec, dziwna i raczej mierna. Wprawdzie zrobil doktorat, ale na tym zasadniczo się skonczylo, jego praca na uczelni skonczyla się na stanowisku bibliotekarza, a sam doktorat przez lata budzil wele wątpliwości, a dokladnie jego jakość, gdzie jakeis 15% to bbliografia. To, że nie opublkowal ani
  • Odpowiedz
@Ukiss: jakim cudem gość miał angielski w liceum w czasach gomułki? XD przecież wtedy językiem obcym był rosyjski, ewentualnie niemiecki (ten dobry niemiecki z NRD)
  • Odpowiedz