Aktywne Wpisy
Oto co osiągnęliśmy dzięki 40 lat wolności i kapitalizmu.
Było warto?
#prl #gospodarka #ekonomia #biznes #polska #kapitalizm #pytanie
Było warto?
#prl #gospodarka #ekonomia #biznes #polska #kapitalizm #pytanie
źródło: prl vs usmiechnieta polska
Pobierz
SzubiDubiDu +21
Zawsze mnie bawi jak wypopki gadają "uu na zachodzie to nie ma parkowania na chodniku, tam jest kultura". G---O PRAWDA XD
Akurat obserwuję na instagramie jednego francuza ze starym amerykańskim autem i pierwszy filmik z brzegu: auto zaparkowane na chodniku, ale nie tylko on tak zaparkował ale citroen przed nim dokladnie to samo. Słabo widać ale za citroenem też stoją na chodniku xD
Różnica jest taka, że u nas za komuny parkowanie
Akurat obserwuję na instagramie jednego francuza ze starym amerykańskim autem i pierwszy filmik z brzegu: auto zaparkowane na chodniku, ale nie tylko on tak zaparkował ale citroen przed nim dokladnie to samo. Słabo widać ale za citroenem też stoją na chodniku xD
Różnica jest taka, że u nas za komuny parkowanie
źródło: IMG_0894
Pobierz

Polityk przyznał w swojej książce "Polska naszych marzeń", że w szkole nie szło mu najlepiej - musiał powtarzać klasę, a raz nie zdał z 10. do 11. klasy (wtedy szkoła podstawowa była szkołą 7-letnią, tworząc wraz z 4-letnim liceum ogólnokształcącym 11-letni cykl kształcenia ogólnego, w którym kolejne klasy stanowiły jednolity ciąg, liczony od klasy pierwszej do jedenastej). Miał też dwóje z przysposobienia wojskowego, języka polskiego i angielskiego. Ostatecznie trafił do liceum na warszawskiej Woli.
Fragmenty z książki Jarosława Kaczyńskiego:
"Moje czasy szkolne kryją pewną tajemnicę. Otóż zdarzyło mi się nie zdać z 10. do 11. klasy i mimo to wylądowałem w ostatniej klasie, a następnie po odkręceniu tego znalazłem się w liceum na Woli.",
"Zdaje się więc, że prawdopodobnie nielegalnie skończyłem 11. klasę i zdałem maturę, a potem poszedłem na studia".
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola #edukacja #pis #kaczynski
źródło: image
PobierzNie spotkałeś osoby z IQ poniżej 90 w swoim życiu i p--------z głupoty
Komentarz usunięty przez autora
@Anomalocaracid: Mówiąc prawdę, większość geniuszy ma defekty intelektualne.
Nie uważam kaczora za geniusz, jestem jego totalnym przeciwnikiem, jednak to, jak sobie poowijał ludzi wokół swojej postaci, to, jaki system ze swoją postacią w centrum stworzył, to, jak zarządzał państwem z tylnego fotela oraz to, że stworzył struktury walki o oblężony zamek, który był/ jest tylko pustosłowną fasadą dla wyborców, bo oblężony
@Ukiss: oj, żeby to było najgorsze co nielegalnego zrobił :)
@Anomalocaracid: spójrz na to, co piszesz. gośc skończył prawo na uw w latach 70. jak ktoś ma tu urojenia to ty xd
@KawaJimmiego: szczerze mowaic, to jego kareira naukowa jest dość, żeby nie powiedziec, dziwna i raczej mierna. Wprawdzie zrobil doktorat, ale na tym zasadniczo się skonczylo, jego praca na uczelni skonczyla się na stanowisku bibliotekarza, a sam doktorat przez lata budzil wele wątpliwości, a dokladnie jego jakość, gdzie jakeis 15% to bbliografia. To, że nie opublkowal ani
@KawaJimmiego: Oboje skończyli historie. Już tak bym im nie umniejszał, bo nie zrobili doktoratu, ani nie pracowali naukowo lol ;d
@tyrytyty: nie wierzę że kaczor jest debilem, ale skończyć UW w latach 70 można było na różne sposoby, nie tylko dzięki inteligencji