Aktywne Wpisy

GrimesZbrodniarz +419
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
MamByleJakiNick +27
źródło: temp_file2764922078405295078
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2764922078405295078
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dwa lata temu odziedziczyłem mieszkanie po dziadkach.
Zgłosiłem w spółdzielni że nikt tam nie mieszka, żeby obniżyć opłaty za śmieci itd. Zakręciłem wodę, ogrzewanie, zmieniłem taryfę prądu na minimalną i ustawiłem stałe przelewy.
I tak stało.
Nie jeździłem, bo po co.
Aż do wczoraj.
Podjeżdżam pod blok, parkuję, patrzę – w oknie pali się światło. Myślę: może zapomniałem wyłączyć, rachunki i tak schodzą automatycznie. Idę do drzwi – klucz nie pasuje. Po chwili otwiera mi kobieta, może 35-40 lat, i zaczyna się drzeć że się włamuję. Kompletnie mnie zacięło. Stałem jak ten słup i zastanawiałem się czy ja dobrze trafiłem. A ona z tekstem że mieszkanie było puste, więc się wprowadziła do pustostanu, zrobiła remont na własny koszt i teraz jej się należy „przez zasiedzenie”.
Kubeł zimnej wody. Dzwonię na policję.
Policjanci mili, ale powiedzieli że nie mogę wejść do własnego mieszkania na siłę, bo to naruszenie miru domowego. Dowiedziałem się przy nich że pani wprowadziła się chyba 3 miesiące po tym jak zabraliśmy rzeczy po dziadku, coś tam sobie „wyremontowała”, zmieniła zamki, podpięła licznik przedpłatowy i mieszka – za nic nie płacąc.
#mieszkanie #wynajem #nieruchomosci
LINK DO CALOSCI TUTAJ PONIZEJ
https://www.reddit.com/r/Polska/comments/1pxxt88/rant_na_dzikich_lokator%C3%B3w/
Prawo lokatorskie w tym kraju jest chore.
Ciekawe czy Zandberg z Ikonowiczem przyjadą bronić włamywaczki
Tak było, nie zmyślam xD
Szczególnie podczas obowiązkowych przeglądów. Tak samo zobaczyłby że inne kwoty schodzą za wodę itp.
Tak samo w jaki sposób ktokolwiek z zakładu energetycznego jej podpiął licznik skoro on miał umowę z nimi xD
Z tego co kiedys tu ludzie pisali ścieżka na takie rzeczy jest krotsza i prostsza niz ludzi z umową. Tak wiem- hojne panstow, ze pozwala w szybkim trybie eksmitowac zlodzieja, a nie standardowym ;)
Tak to działa że koleś napisał fejka albo rzeczywiście ma w------e na swój stan konta bo o ile licznik przedpłacowy jakimś cudem zrozumiem (co i tak jest ściema ale Idźmy w to) to zużycie wody by chłop w opłatach zobaczył albo nawet korespondencji od zarządcy xD
Na wodę? XD płaciłeś kiedykolwiek sam rachunki? Jeszcze jak mieszkali tam z dziećmi?
@thorgoth: chyba mało, skoro powołujesz się na przypadki z drugiego końca kontynentu XD
To silniczek, olej go. Laskę by Tuskowi zrobił gdyby mógł.
Lepsze pytanie brzmi - co wywołało w tobie takie zaburzenia?
Tam masz dużo ckliwych historyjek z dowodami filmowymi