Aktywne Wpisy

JankoBzykant89 +359
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

solejukowski +204
Do sprzedaży trafiła książka Michała Gulczyńskiego "Mężczyźni. O nierówności płci". 528 stron, ok. 35 zł.
---
Wcześniej zaczynają pracę, ale później przechodzą na emeryturę. Wcześniej kończą edukację. Wcześniej umierają. Częściej ulegają wypadkom i wykonują najcięższe, najmniej bezpieczne zawody. Pięciokrotnie częściej odbierają sobie życie. Częściej są bezdomni. Nie mówią o swoich problemach, bo boją się oskarżeń: o mizoginię, słabość albo „brak męskości”.
Żyjemy
---
Wcześniej zaczynają pracę, ale później przechodzą na emeryturę. Wcześniej kończą edukację. Wcześniej umierają. Częściej ulegają wypadkom i wykonują najcięższe, najmniej bezpieczne zawody. Pięciokrotnie częściej odbierają sobie życie. Częściej są bezdomni. Nie mówią o swoich problemach, bo boją się oskarżeń: o mizoginię, słabość albo „brak męskości”.
Żyjemy
źródło: 1000081140
Pobierz

Mówi się, że zdrowie jest bezcenne, ale w 2025 roku ma ono bardzo konkretną cenę. Jak to u Was wygląda? Czekacie pokornie w kolejkach do specjalistów na NFZ (terminy na 2029?), czy może co miesiąc oddajecie lwią część pensji na prywatne abonamenty i wizyty, żeby po prostu zostać przyjętym "na już"?
Sprawdźmy, jak Mirki radzą sobie z leczeniem w naszych realiach.
#ankietydetektywa #zdrowie #medycyna #polska #nfz #sluzbazdrowia #polska #ankieta
Jak najczęściej korzystasz z opieki medycznej w Polsce?
A robicie co jakiś czas badania profilaktyczne (krew, mocz)?
Obejmuje morfologię, badanie moczu, próby wątrobowe, kał, lipidogram. Przy okazji polecam wysępić badanie TSH na tarczycę, zwłaszcza dla różowych ale nie tylko.
Można sie zarejestrować w przychodni, choćby telefonicznie lub na stronie wypełniając ankiete https://pacjent.gov.pl/program-moje-zdrowie
Warto to zrobić dla świętego spokoju a ew. odchyły od normy kontrolować i leczyć. Lepsze
@tommyd: Nie jestem pewien czy to nie zależy od firmy (nie korzystam, więc popraw mnie jeśli się mylę). Sądziłem, że to pracodawca ustala w jakiej cześci chce uczestniczyć w kosztach benefitów.
Brakuje tej opcji.