Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +33
Z moich obserwacji wynika, ze jakies 71,37% osob zaczyna robote w biurze o 9:00. Przeciez to jest najgorsza godzina rozpoczecia pracy na swiecie

MurdocIsGod +66
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mówi się, że zdrowie jest bezcenne, ale w 2025 roku ma ono bardzo konkretną cenę. Jak to u Was wygląda? Czekacie pokornie w kolejkach do specjalistów na NFZ (terminy na 2029?), czy może co miesiąc oddajecie lwią część pensji na prywatne abonamenty i wizyty, żeby po prostu zostać przyjętym "na już"?
Sprawdźmy, jak Mirki radzą sobie z leczeniem w naszych realiach.
#ankietydetektywa #zdrowie #medycyna #polska #nfz #sluzbazdrowia #polska #ankieta
Jak najczęściej korzystasz z opieki medycznej w Polsce?
A robicie co jakiś czas badania profilaktyczne (krew, mocz)?
Obejmuje morfologię, badanie moczu, próby wątrobowe, kał, lipidogram. Przy okazji polecam wysępić badanie TSH na tarczycę, zwłaszcza dla różowych ale nie tylko.
Można sie zarejestrować w przychodni, choćby telefonicznie lub na stronie wypełniając ankiete https://pacjent.gov.pl/program-moje-zdrowie
Warto to zrobić dla świętego spokoju a ew. odchyły od normy kontrolować i leczyć. Lepsze
@tommyd: Nie jestem pewien czy to nie zależy od firmy (nie korzystam, więc popraw mnie jeśli się mylę). Sądziłem, że to pracodawca ustala w jakiej cześci chce uczestniczyć w kosztach benefitów.
Brakuje tej opcji.