Wpis z mikrobloga

✨️ Czy uszkodzone opakowanie zabawki to problem?
Kupiłem czteroletniemu dziecku brata zestaw Lego (taki dla dzieci 4+) pod choinkę. Klocki zamówiłem ze sklepu internetowego. Pudełko w jednym miejscu jest naruszone - bez dziury na wylot, ale mały kawałek obrazka jest zdarty, przez co w tym konkretnym miejscu jest widoczny szary karton. Jest to jednak niewielkie uszkodzenie przy krawędzi i tylko z jednej strony pudełka (obrazek jest w ogromnej większości widoczny), więc nawet nie przyszło mi przez myśl, żeby to zwracać - w końcu to ma być prezent dla dość małego jeszcze dziecka, które takie opakowania zazwyczaj rozrywa, a zabawkami nudzi się dość szybko. Uszkodzenie to nie wpływa na zawartość opakowania.

Tak wyszło, że brat wpadł do mnie dzisiaj po jedną rzecz, więc przy okazji pokazałam mu, co kupiłem. Brat stwierdził, żebym nawet się nie fatygował z dawaniem takiego prezentu niczym z Caritasu, bo jego dziecko nie jest obdartusem, żeby musieć dostawać zabawki jak z secondhandu.

Przykro mi się zrobiło, ale sam już nie wiem, bo ja nie mam dzieci i jestem raczej samotnikiem, więc może faktycznie popełniłbym jakieś faux pas? Co wy o tym myślicie? Byłaby to dla was obraza, gdyby wasze dziecko dostało klocki w lekko uszkodzonym pudełku?

#swieta #rodzina #zalesie #dzieci #rodzicielstwo #feels #zabawki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: XD

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to jest tak, że faktycznie trochę głupio dać prezent w stanie naruszonym, ale przecież wypadki się zdarzają. Zwłaszcza najbliższa rodzina powinna to zrozumieć. Nawet jeśli prezent powinien być ładny, to reakcja brata była jeszcze większym faux pas.
  • Odpowiedz