Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego mężczyźni muszą więcej dbać o higienę?
Właśnie zdałem sobie sprawę, że w kategorii cierpień z racji płci kobiety i ich ciąża czy okres to nic, a tak jojczą jak im źle. Zawsze jak robi się zimno to muszę ubierać się ciepło, przez co potrafię się spocić - np. Po całym dniu chodzenia w ciepłych butach no czuć stopy - normalna sprawa. Normalna ale nie dla witaminek. Ta od razu:
-Fuuuu, ale ci stopy walą, idź umyć - po 30 sekundach od wejścia do mieszkania.
No i idę umyć, zawsze, każdego dnia. Przed wyjściem do gości logistyka czy się nie spocę. Całe życie stres, a nie tylko raz w miesiącu czy prze 9 miesięcy. W zimę, to codziennie słyszę, ze mi stopy walą mimo, ze od razu po powrocie do domu biorę prysznic a buty pryskam odpowiednim środkiem. Już zirytowany ciągłym słuchaniem pytam kiedyś:
-A Tobie stopy nigdy nie walą?
-Nie.
I rzeczywiście, potrafimy pojechać w góry i baba przez 4 dni się potrafi nie myć i nie śmierdzi, a ja potrzebuje brać prysznic dwa razy dziennie. Szczerze mnie to stresuje, powinny być jakieś dofinansowania do płynów albo normalizacja śmierdzenia.
#logikarozowychpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 16
@mirko_anonim: zacznij nosić porządne, bawełniane skarpetki, buty z wkładką i wyściółką skórzaną, a od wiosny do jesieni bardziej "oddychające" obuwie.
Są też skarpetki z jonami srebra, może to też by pomogło na zapach
  • Odpowiedz
Lokowanie produktu: zainwestuj w to i to rozwiaze Twoj problem. Wystarzy minimalna ilosc do skarepty, po zalozeniu troche poruszac palcami, zeby pyl osadzil sie wszedzie w kazdym zakamarku i tyle.
Sark - Lokowanie produktu: zainwestuj w to i to rozwiaze Twoj problem. Wystarzy minim...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i jeszcze jedno pytanie, gdzie trzymasz buty, po zdjęciu z nóg? One idą do szafki, czy na otwartej przestrzeni zostawiasz? Bo z takich zamkniętych w szafce po dniu noszenia jeszcze bardziej stopy jadą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wykształcony-wizjoner-72:

Po całym dniu chodzenia w ciepłych butach no czuć stopy - normalna sprawa

@mirko_anonim: nie, raczej nie. Albo choroby stop albo zasyfiale buty albo nie suszysz butów (nosząc na zmianę co drugi dzień lub grzałka) i nosisz jeszcze mokre, wtedy szybko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
energiczny-opiekun-65: Bardzo dobry temat poruszyłeś, mam takie same spostrzeżenia, a do tego w internecie teraz się przebijają słowa krytyki że w przestrzeni publicznej czuć innych ludzi i im to przeszkadza, jakby do nich nie docierało że ludzie wracają z różnych aktywności i miejsc, a to jest przestrzeń publiczna.
Degeneracja człowieka trwa w najlepsze widać to przede wszystkim na temacie demografii, całe rodzicielstwo nie pasuje w ogóle do tego sztucznego świata stąd
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wykształcony-wizjoner-72:

jakby do nich nie docierało że ludzie wracają z różnych aktywności i miejsc, a to jest przestrzeń publiczna.

@mirko_anonim: jak się myjesz przynajmniej raz na 24h i używasz kosmetyków, antyperspirantow to nic nie czuć to takie trudne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
perfekcyjny-sojusznik-16: może być wiele czynników, ale mogę się wypowiedzieć bi miałem kiedyś dokładnie taki problem i rozwiązałem go poprzez:
- wywalenie syntetycznych skarpetek, trzeba kupić porządne bawełniane
- wywalenie "syntetyczych" butów, ja miałem jakieś bazarowe "adibasy". Zmiana na skórzane. Ludzie często przeginają z zimowymi butami - że muszą być niewiadomo jak ciepłe, z futrem w środku itp. I często się okazuje że mniej grzejące buty zupełnie wystarczają, bo temperatury wcale nie
  • Odpowiedz