Wpis z mikrobloga

Jeśli ktoś jest fanem Avatara, to myślę, że trzecia część mu się spodoba a jak ktoś nie jest to mu się nie spodoba - prosta piłka.

Avatar 3 to kolejny taki sami film z tej serii, fabuła 1:1 praktycznie jak 2 część. Jest tylko tego więcej mam wrażenie.
Chociaż tutaj dało się znacznie więcej wyciągnać z niektórych wątków - zwłaszcza jeśli chodzi o nowy biom i villaina.
Film jest dla mnie znowu wybitnie zrobiony, uwielbam Pandore, efekty, muzyke - no więc wyszedłem zadowolony.

Pierwszy razm też byłem na IMAX 3D - kurde, świetnie się oglądało, jedynie na początku musiałem się trochę przyzwyczaić.
Zawsze jak byłem w IMAX W Cinema City w Katowicach mialem wrazenie ze daja 3000% na głośność a tutaj było idealnie

#kino #film #avatar #filmy #avatar3 #imax
Farezowsky - Jeśli ktoś jest fanem Avatara, to myślę, że trzecia część mu się spodoba...

źródło: 70007-avatar-fire-and-ash-0-2000-0-3000-crop

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Farezowsky: no ja mam większe wymagania co do trójki i nie chce dostać kalki dwójki, tymbardziej że przedłużyli postprodukcje o 50% czasu czyli o rok, mieli dosłownie więcej czasu i więcej gotowych assetów i nagrań z poprzedniej części więc mam większe wymagania

poza tym z tego co czytałem to oni praktycznie do czwórki nic nie robili w tym czasie więc chciałbym dostać fajny film po 3 latach pracy gdzie jeszcze
  • Odpowiedz
  • 0
@Farezowsky: a pod względem efektów 3D (czy ogólnie wizualnych) są jakieś różnice w porównaniu do drugiej części?

Bo jak nie ma, to ja serdecznie p------ę tego Avatara - druga część mnie wynudziła na maksa, a tu jest jeszcze dłuższy film.
  • Odpowiedz
@eSUBA94: najlepiej to opisać jako drugą część poprzedniego filmu, ale lepiej zrobiona z wiekszych rozmachem.

@Farezowsky: no wiele osób tak ją właśnie opisuje
i tu nasuwa się pytanie - czy nie lepiej było władować więcej kasy i przedłużyć premierę dwójki i zrobić ją 1 godzinę dłuższą i zrobić jeden wielki hit jak avatar1 i potem zając się pracą nad trójką?
  • Odpowiedz
Tylko przejrzałem ten kit kinowy troche dla dzieci, trochę poważny, za te 3h stracone to oni powinni mi płacić żeby to obejrzeć a nie na odwrót
  • Odpowiedz