Wpis z mikrobloga

Mircy, ile się w #play czeka na dodanie adresu do systemu? Niestety ale muszę od nich wziąć światłowód (wykupili lokalnego dostawcę, robię przeniesienie łącza) i czekam ponad miesiąc, aż mi łaskawie przygotuję ofertę... W biurze lokalnego dostawcy mają to w dupie i nic nie mogą zrobić by przyspieszyć dodanie adresu.

Czy jakaś inna sieć może na ich infrze dostarczać neta i może to zrobić szybciej?

#play #internet #swiatlowod
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@NH35: dodałem zapotrzebowanie na internet.gov 16.11 i ani jeden z podanych tam ISP się nie odezwał (°°
Ja dzwoniłem po dostawcach i nikt oprócz Play tam światła nie dostarczy obecnie. Muszę czekać, aż łaskawie mnie dodadzą do systemu i wtedy mogą mi wystawić ofertę ;f
  • Odpowiedz
  • 0
dodałem zapotrzebowanie na internet.gov 16.11 i ani jeden z podanych tam ISP się nie odezwał

@sprayy: Bo to działa na tej zasadzie że gdy zgłosisz zapotrzebowanie do ISP dostaje jedynie wykaz w raporcie zapotrzebowania i tyle. A kto u Ciebie jest operatorem hurtowym?
  • Odpowiedz
  • 0
@NH35: szczerze mówiąc to nie wiem. Wiem, że światło najbliżej mnie to play, kiedyś Multimetro (lokalny dostawca w Mikołowie)
  • Odpowiedz