Wpis z mikrobloga

Nie boicie się, że jak wprowadzą automatyzację oraz padnie dużo fabryk przez chińczyków to nie będzie pracy dla ludzi bez wyższego minimum na zwykłe stanowiska jakiekolwiek i ewentualnie jakiś technik do naprawy maszyny ?

#przegryw
Pixelowy_Podroznik - Nie boicie się, że jak wprowadzą automatyzację oraz padnie dużo ...

źródło: zabrze1

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Pixelowy_Podroznik: Już rewolucja przemysłowa w XIX wieku i komputery na przełomie XX i XXI wieku miały zabrać ludziom pracę. Nic z tego nie wyszło. O zgrozo pracy biurowej jest dużo więcej, niż przed wynalezieniem komputera, chociaż powinien on ułatwić pracę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lmaocetong2: Wierzysz, że dadzą ci kasę za nic ?
@tyrytyty No nie wiem. Czy to to samo.
@Kimbo_slice Odpowiem tak jak wyżej nie wiem czy to to samo a za przykład niech posluży magazyn amica z jednym pracownikiem XD

Centrum logistyczne Amica zbudowało w Wronkach rewolucyjny, w pełni zautomatyzowany magazyn wysokiego składowania, który jest obsługiwany przez jednego pracownika, co było wówczas unikatowe w skali Polski
PixelowyPodroznik - @Lmaocetong2: Wierzysz, że dadzą ci kasę za nic ? 
 @tyrytyty No ...

źródło: Magazyn%20wysokiego%20skladowania%20amica

Pobierz
PixelowyPodroznik - @Lmaocetong2: Wierzysz, że dadzą ci kasę za nic ? 
 @tyrytyty No ...
  • Odpowiedz
  • 0
@tyrytyty: No nie wiem bo jednak firma patrzy na to aby mieć jak najniższe koszty a więc optymalizuje to co sie da. Jeśli procesy będą zautomatyzowane to więcej pracy nie będzie dla zwykłych pracowników. Tylko paru inżynierów itd... W biurze też więcej nie przybędzie a obiektów też więcej nie wybudują na tyle aby tamci pracowali i też w czym mieliby pracować jesli procesy są zautomatyzowane a im brakuje kwalifikacji do
  • Odpowiedz
  • 0
@tyrytyty: Obecnie nie widać aby zwiększała np. tu pierwsze z brzegu. I co ty na to ?
https://wykop.pl/link/7823543/swinoujscie-zamiast-dac-podwyzki-woli-sprowadzac-kierowcow-z-indii
Wolą ściągnąć hindusa za mniejszą kwotę niż dać podwyżkę polakowi. Więc o czym ty piszesz ? Właściciel jesli da radę zaoszczędzić zawsze tak zrobi. A nie jakies podwyżki, podwyżki tylko jesli jesteś wybitny, jest deficyt takich pracowników i nie da się ciebie nikim lub niczym zastąpić.
  • Odpowiedz