Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego pewność siebie jest kluczowa w relacjach?
„Po prostu nadrób braki w wyglądzie pewnością siebie, just be confident bro” To jedna z najgłupszych rzeczy jakie słyszałem. Oprócz absolutnie wybitnych jednostek, które mają wrodzony talent w tej dziedzinie, większość ludzi buduje swoją pewność siebie na przestrzeni swojego życia, w ramach feedbacku od obcych osób. Dlaczego zazwyczaj pewność siebie koreluje z wyglądem? Ano właśnie dlatego - z doświadczeń życiowych atrakcyjnych ludzi po prostu wynika, że mogą sobie pozwolić na więcej. Gość rzuca ryzykownym tekstem w stronę dziewczyny, a ona odpowiada w ten sam sposób - facet wie, że jest mała szansa na niepowodzenie. Sam ten fakt pozwala wchodzić w dyskusję z zupełnie innego poziomu, bez hamulców, bez przepraszania że się żyje i że się „śmiało śmieć”. W zupełnie innym miejscu byłaby pewność siebie takiego osobnika, gdyby odpowiedzią było „Ale ty karzełku nie bądź taki do przodu”.

To samo z zagadywaniem - „po prostu podejdź i zapytaj o numer” brzmi inaczej z ust kogoś, kto pytał o numer 5 razy, 3 razy go otrzymał, a dwa razy dostał odmowę „Oj, mam chłopaka, ale miło z twojej strony”, niż przykładowo z mojego doświadczenia, gdy w szkole średniej podbiłem do jednej z dziewczyn, które mi się podobały, dostałem grzeczną odmowę, a potem jej koleżanki przez pół roku gdy tylko mnie widziały, to rzucały ironicznym „Hej przystojniaku! :*” lub innymi tego typu tekstami. To pierdoła ale po czymś takim potem człowiek 10x się zastanowi, czy w warto ryzykować, czy może lepiej mieć święty spokój.

#randkowanie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no i dostałeś odpowiedź że się w szkole czy pracy hojem nie wojuje,

W szkole i pracy najlepiej żeby nic o twoim prywatnym życiu nie wiedzieli.

Podrywa się va bank samice poza szkołą i pracą bo możesz mieć w 100% wywalone co se pomyśli lub komuś powie.
  • Odpowiedz
bzdura dla frajerów. to nie od miejsca zależy czy można wojować czy nie.

@czescmampytanie: Ja widzialem chadow co ruchali w robocie, jednej sie to nie spodobalo i z zazdrosci ze to nie ona robila pod gorke chadowi i julce co byla ruchana,
Dodatkowo chad nie jest w stanie wszystkich julek wyruchac w robocie bo jak sie jedna od drugiej dowiedziala to byly tez wonty i dramy. I chad stracil robote
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21:

ogólnie trzeba zacząć od tego, że o ile ktoś nie jest jakimś narcyzem czy innym psychopatą, to nie da się na dłuższą metę udawać pewności siebie. pewność siebie musi być wynikiem czegoś.

@czescmampytanie: nie trzeba, ale ty musisz. Bo rodzice albo koledzy / nauczyciele w szkole Cię gnębili i wmówili Ci że jesteś niewystarczający, a jak zrobisz to co oni chcą żebyś zrobił to może przez moment będziesz. I
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21:

ogólnie trzeba zacząć od tego, że o ile ktoś nie jest jakimś narcyzem czy innym psychopatą, to nie da się na dłuższą metę udawać pewności siebie. pewność siebie musi być wynikiem czegoś.

@czescmampytanie: nie trzeba, ale ty musisz. Bo rodzice albo koledzy w szkole Cię gnębili i wmówili Ci że jesteś niewystarczający, a jak zrobisz to co oni chcą żebyś zrobił to może przez moment będziesz. I teraz chodzisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: daruj sobie ten tiktokowy kołczing. ja pisałem o realnym i praktycznym poczuciu wartości, takim który ma walidacje w we wszystkim co cię otacza. ty z kolei tak na prawdę powielasz udawaną pewność siebie tylko przykrytą jeszcze większym copem, podobnym do tego co serwują na terapiach. nie bez powodu tylko najwięksi debile pokroju sebcela się na to szczerze nabierają.
  • Odpowiedz
Ja widzialem chadow co ruchali w robocie, jednej sie to nie spodobalo i z zazdrosci ze to nie ona robila pod gorke chadowi i julce co byla ruchana,

@adamsowaanon: no i w sumie co z tego. chad się wybawił z płodną julką, a jak bedzie mial dość tej baby co mu robi pod górkę to się zwolni i pójdzie do innej pracy. tam julki z HR zadbają żeby to jego
  • Odpowiedz
Jak jesteś pewny siebie i ktos traktuje się źle to uważasz że jest po prostu niewychowanym chamem albo ma zły dzień, bo ty jesteś ok i zasługujesz na szacunek i wszystkie uprzejmości na poziomie ok człowieka

@mirko_anonim: mylisz podstawowe poczucie godności z pewnością siebie...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21:

jeszcze większym copem, podobnym do tego co serwują na terapiach

@czescmampytanie: ale to ty jesteś skrzywdzony i masz problemy żeby zagadywać do ludzi albo iść do klubu zagadać czy potańczyć z panienka i zaproponować dalszą część u siebie
  • Odpowiedz
Zrobił niesamowita karierę aktorską, zdobył Oskara (jego film)

Charlie Sheen? Nie pomyliło ci się coś? Chyba że masz na myśli Pluton, w którym grał, ale to nie jest równoznaczne ze zdobyciem przez niego nagrody.

Poza tym trochę odleciałeś z tym przykładem.
  • Odpowiedz
ale to ty jesteś skrzywdzony i masz problemy żeby zagadywać do ludzi albo iść do klubu zagadać czy potańczyć z panienka i zaproponować dalszą część u siebie na chacie

@mirko_anonim: aha. fajna psychoanaliza z d--y. w ogóle zabawne że o mojej niskiej pewności siebie próbuje mnie przekonać typ który pisze z anonima.

tylko skoro miara prawdy jest skuteczność to jakoś skuteczni w kontaktach z ludźmi nie jesteście

ale co ma
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21:

Charlie Sheen? Nie pomyliło ci się coś?

@LeVentLeCri: był jedną z najsławniejszych osób w USA przez ponad dekade, zarobił koło $350mlm, był na wielu okładkach gazet, nie to że bujal sie ze śmietanka towarzyska - on był
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21: @LeVentLeCri: no tak, on bezpośrednio nie dostał Oskara za swoja role. Niezbyt zgrabnie o tym wspomniałem w nawiasie.

Myślę sobie, że facet jest jednak ultimate przykładałem dla kogoś kto wierzy ze jakakolwiek ilość walidacji od świata może wypełnić pustkę, która powoduje nieszczelność w środku osobowości.

On miał naprawdę wszystko to co
  • Odpowiedz
Myślę sobie, że facet jest jednak ultimate przykładałem dla kogoś kto wierzy ze jakakolwiek ilość walidacji od świata może wypełnić pustkę, która powoduje nieszczelność w środku osobowości.

ale jak ktoś tej walidacji nie ma wcale, to raczej ciężko mu być pewnym siebie na przekór wszystkiemu i wszystkim
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wzorowy-innowator-21:

ciężko mu być pewnym siebie na przekór wszystkiemu i wszystkim

@LeVentLeCri: on ma cala walidację świata i na przekór wszystkiemu i wszystkim dalej się czuje nie wart niczego. Nadążasz? Jesteście w tym samym miejscu tylko po przeciwnej
  • Odpowiedz