Wpis z mikrobloga

• 121
@Bipolar-: samo to w sobie nie jest problemem tylko często traktują to zwierzę jak dziecko, nie wytresują go tylko nadają mu ludzkie cechy i pozwalają na wszystko
  • Odpowiedz
  • 281
@Casuel: Lubić zwierzęta to jedno, a posiadać psa to zupełnie inna para kaloszy. Nigdzie nie można wyjechać, bo wszędzie trzeba ze sobą psa ciągnąć, o ciągłym wychodzeniu na spacery i zbieraniu rękami odchodów nie wspominając. Dalej nieprzyjemny zapach w mieszkaniu, zakłaczone ciuchy i meble itd.

Wyobrażasz sobie, że można lubić psy, nawet bardzo, a jednocześnie nie chcieć mieć psa?
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Niby dzięki rozwojowi cywilizacyjnemu nie musimy już mieszkać ze zwierzętami gospodarskimi w domach, ale jak widać część ludzie ciągnie do smrodu i brudu. Ja nie wyobrażam sobie być w związku z kociarą lub psiarą. Nie zjadłbym ze stołu po którym chodził kot, kąpał się w wannie po psie czy całował z kobietą, którą po twarzy lizał pies. Ble
  • Odpowiedz
@Bipolar-: żeby mieć psa to trzeba mieć dom z ogródkiem, żeby miał gdzie biegać i czas żeby brać go do lasu czy coś. W dużych miastach posiadanie psa, a szczególnie dużego psa jest bez sensu, szkoda psa. Plus jeszcze rozwijanie ras zapadających na wiele ciężkich chorób też bez sensu
  • Odpowiedz
  • 19
@Bipolar-: ja się tak cieszę, że moja kobieta nie ma zwierzęcego p-------a. Oboje jesteśmy zgodni, że mamy czysto i schludnie w mieszkaniu i żaden sraluch tego nie zmieni
  • Odpowiedz
@Bipolar-: bo większość samozwańczych miłośników zwierząt nie kocha psów tylko kocha mieć psa. To jest uzupełnienie stylu życia, a już w ogóle fajnym dodatkiem jest mieć jakiegoś rasowego pieska. Prawdziwy miłośnik psów zdechduje się na psa jeśli mieszka na wsi, małym miasteczku i ma dom z dużym podwórkiem, a nie kiedy żyje w mieście na 54m2
  • Odpowiedz
Nigdzie nie można wyjechać, bo wszędzie trzeba ze sobą psa ciągnąć

@Bipolar-: można wyjechać i z psem i bez psa. Akurat mam to szczęście, że zawsze mam z kim zostawić psa, ale są też hotele dla psów (w sensie można tam zostawić psa jak wyjeżdżasz)

o ciągłym wychodzeniu na spacery i zbieraniu rękami odchodów nie wspominając

@Bipolar-: to chyba dobrze, że ludzie sprzątają po psach? To też nie
  • Odpowiedz
Najlepsze są "mój pies musi cię najpierw polubić"ʕʔ

@kary_nalesniczek: Znajomy miał kiedyś opis na Tinderze, że jego piesek jeździ na przednim siedzeniu samochodu, więc baba będzie musiała siedzieć z tyłu xD
  • Odpowiedz