Aktywne Wpisy
edenptlg +624

Amigoyamigo +61
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

#domwbrzozach
#budujzwykopem
Kolejne już końcowe etapy.
- wjechał światłowód do szafy rack i tylko czekają na przeniesienie usługi żeby aktywować w nowym miejscu.
- wjechały meble do kuchni. Oczywiście z błędami wykonawcy ale ma do końca tygodnia poprawić.
- jakieś malowania, gniazdka i przewożenie gratów
- w poniedziałek montaż drzwi zewnętrznych
:)
- 2-3 dni i skończy się ostatnia ściana frontowa elewacji
- lodówka śmiga, zmywarka podpięta, zlew i piekarnik.
- montaż wyciągu został no i listwy przy podłogach, jakieś poprawki malarskie, akryl tu akryl tam.
- po drzwiach wejściowych dołożę styropian i uzupełnie posadzkę bo zostawiłem miejsce żeby było ciepło :)
- był też Mikołaj i przywiózł głośniki pod tv o ile się zmieszczą :)
13 grudnia zeszłego roku ocieplalem po ciemku fundamentu. W równy rok mogę dziś mieszkać bo wszystko co potrzebne jest gotowe. Ciepło, prąd, kanaliza, światłowód, meble itp. żadnego kompleksowego wykonawcy, sam ekipy organizowałem i szukałem, materiał też sam. Bez szwagra, teścia, brata, ojca. Da się ;)
Idę słuchać mój jest ten kawałek podłogi.
źródło: temp_file2343105040881111423
PobierzOd razu się wytłumaczę.
Od tego są ubezpieczenia.
Mam strop grubości 66cm, jak mi nawet złamie dach to patrz punkt wcześniej. Nakryje folia i mogę mieszkać dalej nawet jak mi cały dach zdejmie wichura. Taka sytuacja :) specjalnie tak zrobiłem bo jednak strop to strop a nie tam jakieś podwieszane sufity i byle problem z dachem i
Gdyby tak było to byś ze wszystkimi w komentarzach nie wojował, ja też bym się denerwował gdyby ktoś krytykował istotną rzecz w moim życiu, ale jeśli aplauzu nie dostałem na początku to na siłę go tym bardziej nie dostanę
Bez obaw nic się nie wleje do domu bo w czasie opadów nie mam nawet kałuż na działce a i tak jest to wyżej względem naturalnego ukształtowania terenu.
Jakie koszty budowy do tej pory? Dużo robiłeś sam?
Niektórzy nie znają szerszych planów więc niektóre rzeczy wydają się im dziwne więc tłumacze po co i dlaczego.
Niektórzy nie mają pojęcia o budowie ( ja już mam) to też staram się coś wyjaśnić. Istnieje sporo dziwnych starych stereotypów np.
- dom musi być piętrowy
- gdzie masz kanały wentylacyjne
- czemu taki gruby strop i tyle styropianu w
Nie wiem czy będę wrzucać cokolwiek szczegółowego czy ogólnego odnośnie ceny.
Wg. Mnie robiłem dużo sam.
- narysowanie domu co do centymetrów, projektant tylko zrobił z tego
@bugzer: To subiektywna ocena. Kuchnia nie jest brzydka, po prostu nie podoba się tobie - na szczęście swoją kuchnię masz prawo zrobić inaczej. Tylko nie zapomnij wtedy pochwalić się zdjęciem ;))
Poprzedni właściciele nabyli to mieszkanie w 2002 i już tam stała.
Taka nowoczesność w latach 90 xD
Plastik i chrom xD
@bugzer:
Niech zgadnę, musi być taka jaką ma teraz każdy XDDD
źródło: kuchnia polaka
Pobierzzdejmować wszystko z blatu żeby sobie kawę zrobić XDDDD