Wpis z mikrobloga

Mirki! Prośba o radę. Czy to normalne, że syn dostał jedynkę z fizyki za podpowiadanie oraz dodatkowo naganę? Do tej pory byłem przeświadczony, że oceny z przedmiotu uzyskuje się za wiedzę. A oceny z zachowania właśnie są stworzone w tym celu. Natomiast tutaj bach! Nagana oraz gała z fizyki. Dodam jeszcze ,że do Klasa 7 SP5 w Zakopanem. Szlag mnie trochę trafia, tym bardziej , że nauczyciel oskarżył syna o oszustwo.
olaflarry - Mirki! Prośba o radę. Czy to normalne,  że syn dostał jedynkę z fizyki za...

źródło: fizyka

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Catmmando: Rozumiem. Lecz w uzasadnieniu obydwu ocen stoi, że wystawione są za oszustwo przez podpowiadanie. Czyli za jedno przewinienie dostał dwie kary. Nawet KK przewiduje jedną karę za oszustwo, nie dwie, Co prawda całkiem inną, ale jednak jedną.
  • Odpowiedz
zasadnieniu obydwu ocen

@olaflarry: nie chciało się pewnie klepać nauczycielowi osobnych opisów

ja to tak rozumiem, że nagana z zachowania jest za sam fakt podpowiadania i oszukiwania na
  • Odpowiedz
  • 1
@czmaja: Zamierzam 😁 Dodatkowo jeszcze zacząłem rozkminiać, dlaczego z zachowania podpiął ocenę pod dbałość o sprzęt i pomieszczenia szkolne. I wychodzi na to, że w statucie szkoły nie ma pod co podpiąć takiej oceny z zachowania za podpowiadanie. To to podciągnął go pod taki "paragraf"...
  • Odpowiedz
@olaflarry: Weź zjeb synka, że dał się złapać jak ostatni frajer, a nauczycielowi daj spokój. Tak było zawsze. Podpowiadający też otrzymywał jedynkę. Być może jedną ocenę uda Ci się teraz mu cofnąć, ale w zamian mu zaszkodzisz. A tak się chłopak chociaż czegoś w życiu nauczy: że czyny mają konsekwencje.
  • Odpowiedz