Wpis z mikrobloga

Mirki! Prośba o radę. Czy to normalne, że syn dostał jedynkę z fizyki za podpowiadanie oraz dodatkowo naganę? Do tej pory byłem przeświadczony, że oceny z przedmiotu uzyskuje się za wiedzę. A oceny z zachowania właśnie są stworzone w tym celu. Natomiast tutaj bach! Nagana oraz gała z fizyki. Dodam jeszcze ,że do Klasa 7 SP5 w Zakopanem. Szlag mnie trochę trafia, tym bardziej , że nauczyciel oskarżył syna o oszustwo.
olaflarry - Mirki! Prośba o radę. Czy to normalne,  że syn dostał jedynkę z fizyki za...

źródło: fizyka

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olaflarry: I znow musze napisac "doskonale rozumiem" Tylko ze no "troche" sie pozmienialo. Na minus.

Zapytam czy potrafisz sobie wyobrazic 2 sytuacje za czasow jak chodziles do szkoly:
1-uczen wklada kosz na glowe nauczyciela
2-madka broni tepe dziecko ktore nic nie potrafi i to nauczyciel jest "ten zly" bo dal
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Absolutnie nie potrafię sobie wyobrazić. Wiem że tak jest ale za każdym razem mnie to szokuje. Wiem że system nie jest doskonały. Że ludzie są jacy są. Pytanie, czy to powód żeby się godzić na wszystko. Czy skoro nauczycielowi podpadł jeden z drugim to powód żeby gnoić trzeciego. Trochę jak z policjantami, którzy spuszczą łomot choremu na parkinsona bo to pewnie jakiś naćpany.
  • Odpowiedz
Czy skoro nauczycielowi podpadł jeden z drugim to powód żeby gnoić trzeciego

@olaflarry: Ale co bo nie ogarniam? Gnoja kogos co nic nie zrobil?

Ja w technikum sie fajnie ustawilem:
-pierwsza klasa to bylo rozeznanie co
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: odniosłem się trochę do tego co napisałeś, tak bardziej obrazowo. Że dzieciaki i madki odpierdzielają to i nam się dostaje. Jasne, młody bez winy nie jest. Ale on tylko podpowiadał koleżance. Mówi że chciał jej pomóc. I teraz jedziemy baniami bo system zły, bo inni uczniowie tacy i owacy. Bo zakładamy ze sama rozmowa, czy jakieś wartościowe rozwiązanie nic nie da
  • Odpowiedz
Bo zakładamy ze sama rozmowa, czy jakieś wartościowe rozwiązanie nic nie da

@olaflarry: No to jeszcze raz :D

Systemowo nie da. Bo normalnych jest mniej. A system to system. patrzy calosciowo a nie wybiorczo. Doskonale rozumiem o czym mowisz. Ale czy to Ci sie podoba czy nie - Ty i Twoje podejscie jestescie w mniejszosci. A system nie patrzy na mniejszosci. Bo tak szczerze? No nie moze. Bo by nie
  • Odpowiedz