Wpis z mikrobloga

#gielda Giełda w stylu - wszystkim równo, wszystkim g---o.

SP500. Nie może się zdecydować czy zaraz zacznie się paniczna wyprzedaż czy jakieś zamroczone, nie widzieć dlaczego nowe ATH
tom-ek12333 - #gielda Giełda w stylu - wszystkim równo, wszystkim g---o.

SP500. Nie ...

źródło: image

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tom-ek12333: nie będzie żadnych krachów, wybijcie to sobie z głów. Tylko w bok i w górę, jakiekolwiek spadki są chwilowe. Każda zdrowa psychicznie osoba (niegrająca na indeksach na dużej dźwigni) może spadki po prostu zignorować.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: myślałeś coś może żeby zrobić jakiś portfel publiczny na myfundzie, żebyśmy mogli porównywać twoje aktywne inwestowanie do wrzucania kasy raz na miesiąc w nasdaq lub sp500?
  • Odpowiedz
  • 0
@chlop784: kiedyś próbowałem ale ten serwis jest źle zrobiony i po prostu sobie odpuściłem. Nie byłem w stanie ogarnąć jak tam coś kupić i nie mam czasu kopać się z koniem.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: przekleję to co dostałem na maila:

BULLISH: Silver (SLV), Palladium (PALL), Copper (CPER), gold (physical & miners), steel; Bonds (various exposures); Yield-curve steepener; Healthcare equities (long since September); Marriott (MAR); metals broadly via multiple vehicles; select mega-cap tech with more upside than downside in current risk ranges (Apple, Alphabet); Tron within crypto noted as bullish trend.

BEARISH: US Dollar Index; Microsoft (MSFT); Meta (META)

Krótko mówiąc z dala od
  • Odpowiedz
  • 0
@diler_biedy: Każdy może coś takiego napisać ale rozwieję trochę mgłę:

"BEARISH: US Dollar".
Ciekawe czemu? Wystarczy, że cokolwiek się wydarzy złego i dolar moim zdaniem pompa w górę. Niby czemu złotówka miałaby być po†ężna?
tom-ek12333 - @diler_biedy: Każdy może coś takiego napisać ale rozwieję trochę mgłę:
...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: cos tam gdzieś tam słyszałem opinię że trump celowo gra na osłabienie dolara żeby zwiększyć konkurencyjność usa jako eksportera. Celowo napisałem że przykleiłem to z maila - mam subskrypcję od hedgeye, codziennnie dostaję update na maila. Przez ostatnie kilka tygodni byli byczo nastawieni do dolara, ale wczoraj to się zmienilo, czemu? Nie wiem.
  • Odpowiedz