@tom-ek12333: nie będzie żadnych krachów, wybijcie to sobie z głów. Tylko w bok i w górę, jakiekolwiek spadki są chwilowe. Każda zdrowa psychicznie osoba (niegrająca na indeksach na dużej dźwigni) może spadki po prostu zignorować.
@makler___gieldowy: Jakby nie patrzeć to wszystko w górze więc... będzie wyżej. Ale ja w to swoich pieniążków nie wkładam bo to przeczy zasadzie kupuj tanio, sprzedawaj drogo.
@tom-ek12333: myślałeś coś może żeby zrobić jakiś portfel publiczny na myfundzie, żebyśmy mogli porównywać twoje aktywne inwestowanie do wrzucania kasy raz na miesiąc w nasdaq lub sp500?
@chlop784: kiedyś próbowałem ale ten serwis jest źle zrobiony i po prostu sobie odpuściłem. Nie byłem w stanie ogarnąć jak tam coś kupić i nie mam czasu kopać się z koniem.
BULLISH: Silver (SLV), Palladium (PALL), Copper (CPER), gold (physical & miners), steel; Bonds (various exposures); Yield-curve steepener; Healthcare equities (long since September); Marriott (MAR); metals broadly via multiple vehicles; select mega-cap tech with more upside than downside in current risk ranges (Apple, Alphabet); Tron within crypto noted as bullish trend.
BEARISH: US Dollar Index; Microsoft (MSFT); Meta (META)
@diler_biedy: Każdy może coś takiego napisać ale rozwieję trochę mgłę:
"BEARISH: US Dollar". Ciekawe czemu? Wystarczy, że cokolwiek się wydarzy złego i dolar moim zdaniem pompa w górę. Niby czemu złotówka miałaby być po†ężna?
@tom-ek12333: cos tam gdzieś tam słyszałem opinię że trump celowo gra na osłabienie dolara żeby zwiększyć konkurencyjność usa jako eksportera. Celowo napisałem że przykleiłem to z maila - mam subskrypcję od hedgeye, codziennnie dostaję update na maila. Przez ostatnie kilka tygodni byli byczo nastawieni do dolara, ale wczoraj to się zmienilo, czemu? Nie wiem.
SP500. Nie może się zdecydować czy zaraz zacznie się paniczna wyprzedaż czy jakieś zamroczone, nie widzieć dlaczego nowe ATH
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@Bpnn Kto tak powiedział? Spać spokojnie przy P/E ponad 30 dla SP500?
PobierzJak na razie grudzien nalezy do sw Mikolaja
Miedz do góry
Srebro
@kuite22 Krach krachów
źródło: ChatGPT Image 5 gru 2025 o 19_17_03
PobierzWystarczy poszukać jakiegoś ETFa dostępnego w Europie. Prawie wszystko na ATH
@rimyi Nic. Inwestować, nie zatrzymywać się. Pieniędzy na kebaba i tak nie szkoda
BULLISH: Silver (SLV), Palladium (PALL), Copper (CPER), gold (physical & miners), steel; Bonds (various exposures); Yield-curve steepener; Healthcare equities (long since September); Marriott (MAR); metals broadly via multiple vehicles; select mega-cap tech with more upside than downside in current risk ranges (Apple, Alphabet); Tron within crypto noted as bullish trend.
BEARISH: US Dollar Index; Microsoft (MSFT); Meta (META)
Krótko mówiąc z dala od
"BEARISH: US Dollar".
Ciekawe czemu? Wystarczy, że cokolwiek się wydarzy złego i dolar moim zdaniem pompa w górę. Niby czemu złotówka miałaby być po†ężna?
Pobierz