Wpis z mikrobloga

Dzwoni do mnie energia i wciskają ofertę stała na 2 lata że niby tarcza wygasa i on od siebie oferują ofertę 0.82zł za 1kwh ale dodatkowo opłata handlowa 21,90zl miesięcznie. I tak będę musiał płacić tą opłatę jak skończy się tarcza.

A bez ich oferty to stawka będzie 1,02zł za 1kwh i opłata handlowa dodatkowo

Coś czuję że ktoś knuje jak zabezpieczyć zyski na przyszłe lata z energii
#gielda #prad #tauron #energa #pge

Jakie macie zdanie na ten temat bo czuję że mocno nalegają bo chcą mnie zrobić w konia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@balbezaur: bankowo nie dzwonia do ciebie zeby zrobic Ci dobrze, jesli firma/korporacja, wklada wysilek i kase zeby do Ciebie zadzwonic i przedstawic oferte to ta oferta z ich punktu widzenia musi sie oplacac. A wiec chca Ci wcisnac wyższa opłata na ktorej lepiej zarobia lub zwiazać cie umową na czas okreslony ¯\(ツ)/¯ jak faktucznie szlo widmo podwyżek covid/wojna to siedzieli cicho i nie dzwonili z informacja " panie mirku! Idzie
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: to bardziej tak, że jak cena wzrośnie to część zapłaci po cenie rynkowej a część po stałej i może mniej zarobią ale też mniej stracą jak cena spadnie i w taki sposób ich biznes ma stabilne dochody a ryzyko wynikające ze zmienności cen bierze na siebie kowalski.
  • Odpowiedz
  • 0
@csth97: @xyz_xyz no jest to wyższa opłata niż to co do tej pory płaciłem ja. Mam bardzo małe zużycie prądu więc ta opłata handlowa praktycznie będzie stanowić 1/3 ceny rachunków dlatego mnie wkurzyło. Place teraz pomiędzy z43-65zl a byłoby pewnie 68-90
  • Odpowiedz
no jest to wyższa opłata niż to co do tej pory płaciłem ja. Mam bardzo małe zużycie prądu więc ta opłata handlowa praktycznie będzie stanowić 1/3 ceny rachunków dlatego mnie wkurzyło. Place teraz pomiędzy z43-65zl a byłoby pewnie 68-90

@balbezaur: ale jest to nadal niższa stawka niż to, co będziesz miał od stycznia. A jeśli wejdzie jakąś tarcza, to i tak cię obejmie. Nie powiedzieli ci jednak, że nową umowę
  • Odpowiedz
@balbezaur: nie wiem na ile co to prawda, ale od taurona dziś email dostałam w stylu że prezes urzędu regulacji energetyki ustalił jakieś stawki i od 2026 ma być 0,7155/kWh brutto. Taryfe G11 mam.
  • Odpowiedz