Wpis z mikrobloga

Co was najbardziej tiltuje w pracy u przełożonego? Mnie tekst, e-mail, nagła wrzutka, „temat dla ciebie zrób dziś do końca dnia.” A jak nie mam na to czasu bo mam już zakolejkowane sporo zadań? Mówię tu o sytuacji w której wiem, że to co mi zlecił nie musi być zrobione w tym terminie co przełożony chce a ja ma dużo ważniejsze temat. Nie wiem czy ja mam jakiś problem ze sobą czy to jednak przełożony, ma złe podejście i nawet nie zapyta czy mam na to czas? Tak wiem, mogę napisać nie mam na to czasu, ale chodzi o to że to pytanie powinno wyjść od razu od przełożonego czy ja jestem jakiś dziwny? #polska #praca #kariera #pracbaza #kiciochpyta #gownowpis
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vanderwill: Prowadz kalendarz, wprowadz zadania którymi się zajmujesz w danym czasie. A jak dostaniesz takie polecenie to wysyłasz mu snapa z kalendarza z informacją, że koliduje to z innymi twoimi zadaniami i co masz w takim wypadku spriorytezować.

Chodzi o że trzeba zrozumieć że chłopa coś pali a on nawet nie jest do końca świadomy czym się zajmusze. Wrzutka "nie mam czasu" może być odebrana źle. Natomiast jeśli pokażesz mu
  • Odpowiedz
@Vanderwill: odpowiadaj za każdym razem ze dzis ma nasz na tapecie to i tamto. Aby móc wykonać nowe zadanie musisz nie wykonać tego lub tamtego.
W takim wypadku prosisz o listę priorytetów co możesz sobie odpuścić jeśli nowe zadanie zabierze wiecej czasu niż powinno, lub czy jego zadanie mozna jutro wykonać.

I tak za każdym razem. Uwierz mi , zrozumie o co chodzi
  • Odpowiedz
@Vanderwill: mnie najbardziej irytuje proces decyzyjny. Mówię mu wprowadźmy to bo jest lepsze od obecnego rozwiązania, i potem mu się przypominam przez pół roku a i tak nic z tego nie wychodzi. Chłop boi się podejmować decyzji. Wiem że w korporacjach to trochę inaczej wygląda niż w małych firmach że musisz obskoczyć kilka osób zanim podjęta zostanie decyzja ale gościu przy okazji chcę taką ilość informacji że to szok.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: No ma to sens ale nie wiem dlaczego strasznie mnie to w-----a, że muszę jak dziecko mu pokazywać, że pracuje a nie wale w h. Jako przełożony powinien wiedzieć, co zrobię i ile mam pracy.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: mnie tez takie cos w-------o tym bardziej ze miałem szefa co uwielbiał takie wrzutki.
Niestety ten patent znalazłem dopiero jak go ściągnęli ze stanowiska po 2 latach pracy z debilem
  • Odpowiedz