Wpis z mikrobloga

cześć, moja babcia dostała smsa z kodem odbioru do paczkomatu, czy może to być jakaś nowa forma oszustwa?, czy jest to zwykła pomyłka? babcia bankowo nic nie zamawiała, przesyłka za 2 dni trafi z powrotem do nadawcy

#inpost #oszustwo #scam
mkorsov - cześć, moja babcia dostała smsa z kodem odbioru do paczkomatu, czy może to ...

źródło: temp_file8512386098581470538

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mkorsov: Ktoś się walnął wpisując nr telefonu przy zamawianiu. Jeśli odbiorca paczki poprawnie podał e-mail, to dostanie kod też tą drogą i sobie bez problemu odbierze. Sama się ostatnio tak pomyliłam o jedną cyfrę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MisterMinister jedyna opcja to chyba jak ktoś się pokusi i odbierze paczkę a nadawca oskarży o przywłaszczenie jakieś super cennej rzeczy, trochę naciągane ( ͡º ͜ʖ͡º)

@jeden_na_dziesiec też mi się wydaje że to pomyłka, ale jednak miasto się zgadza
  • Odpowiedz
@mkorsov: Na upartego można by jeszcze z kogoś zrobić słupa do odebrania i przekazania dalej jakiegoś trefnego towaru, ale to musiałby się ktoś zgłosić z taką prośbą. Do losowego człowieka próbować trochę bez sensu, bo jak odmówi, to co, do skutku próbować z kolejnymi? To samo miasto to pewnie zbieg okoliczności.
  • Odpowiedz