Wpis z mikrobloga

• 295
@hurdlejade nikt nie planuje operacji wojskowej na 4 lata. Bo to się po prostu nie opłaca. Nie ważne czy 3 dniowa operacja specjalna miała trwać 3 dni czy miesiąc. Nie miała trwać tyle ile trwa przy tak ogromnych stratach. rosja to biedny kraj ze słabą armią, nie widzę tutaj pola do dyskusji.
  • Odpowiedz
@dqdq1: to nie dyskutuj, bo twoj argument to "3 dniowa operacja" - a ty nawet nie jestes w stanie okreslic tak podstawowej wiedzy, kto ci o takim terminie w ogole mowil. caly swoj "argument" opierasz na trzech slowach bez sensu.

nie wazne czy planowali na 4 lata. czy usa - bogate i z silna armia - planowaly 20 lat wietnamu i 20 lat afganistanu? w dupie to mam. ale to
  • Odpowiedz
@hurdlejade operacja zajęcia Afganistanu była planowana na kilka miesięcy i w tym czasie zostały zrealizowane wszystkie cele operacji wojskowej. Nie udał się cel polityczny - stworzenie stabilnego państwa afgańskiego co było mżonką.

Rosja od 4 lat nie zrealizowała ani jednego celu 3 dniowej operacji wojskowej. To biedny kraj ze słabą armią.
  • Odpowiedz
@hurdlejade i miał absolutną rację rosja nie osiągnąwszy żadnego z celów 3 dniowej operacji wojskowej szuka teraz nagród pocieszenia topiąc miliardy dolarów w błocie Donbasu. Tylko nie wiem czy obywateli rosji to przekonuje.
Wietnam był przegraną Ameryki. Nikt nie planował tam utknac.
  • Odpowiedz
@hurdlejade Ja już widziałem jak rosyjskie imperium upada a ich żołnierze uciekają z połowy Europy. Było to wtedy państwo większe, zamożniejsze jeszcze nie odstające tak technologicznie od cywilizacji ludzkiej. Zachować spokój, „neutralizować” rosyjskich terrorystow i istnieje duże prawdopodobienstwo że zobaczę to ponownie. rosja to biedny kraj ze słabą armią.
  • Odpowiedz
@hurdlejade z tego co widzę to są materiały propagandowe reżimu z Moskwy- zacharowa, Sołowiow, Łukaszenka. Sa to kanały którymi dyktatura Putina chce kreować swój wizerunek. rosja chciała być postrzegana jako potęga, jak wyszło każdy widzi.
  • Odpowiedz
@hurdlejade: że co? Czyli chcesz powiedzieć, że jak Zacharowa tak mówiła to to nie był przekaz z Kremla? Typie tam zawsze idzie przekaz przez pośredników, bo twój guru nie wychyla d--y z bunkra. Tobie to można na tacy dzbanie wyłożyć a i tak będziesz szedł w zaparte xD
  • Odpowiedz
tam zawsze idzie przekaz przez pośredników

@Smarek37: jak u nas przez zychowicza, wolskiego, stanowskiego i inne gadajace glowy? xD
a jak tam rak putina? moze rosja wynalazla lek na raka? przeciez taki napuchniety byl. trzymal sie stolu. ledwo na nogach stal.
  • Odpowiedz