Wpis z mikrobloga

Krychowiak to spoko gość i trzeba przyznać, że był solidnym piłkarzem. Nie chcę mu umniejszać zasług, ale robienie o nim filmów, jeszcze z tytułem "O KROK OD SZCZYTU" to jakieś srogie nieporozumienie XD Miał dwa dobre sezony w Sevilii i na tym bazował całą swoją pozostałą karierę. Plus grał na takiej pozycji, gdzie nie wymaga się zbytnio dużej odpowiedzialności. Każdy kto grał kiedykolwiek na dużych boiskach, wie że defensywny pomocnik to taka pozycja, gdzie nie ma wielkiej odpowiedzialności i najłatwiej się prześlizgiwać będąc średnim grajkiem XD Ani nie jesteś odpowiedzialny za stracone gole (obrona), ani strzelone (atak), ani nie rozgrywasz. Jedynie czyścisz przedpole i tyle. To nawet nie ma co porównywać do skrzydłowego pomocnika, rozgrywającego czy napastnika, którego rozliczają ze strzelonych bramek.

#mecz #reprezentacja #pilkanozna #polska #kino #film #sport
NadwornyPanicz - Krychowiak to spoko gość i trzeba przyznać, że był solidnym piłkarze...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzaden_problem: @NadwornyPanicz ja czekam w koncu na film z prawdziwa legedna Krzysztofem PIO PIO Piatkiem ktory mial 1 (slownie jeden ) dobry sezon i zaczeli o nim pisac jako o "geniuszu pilkarskim". Dla mnie? Polka wyzej od Ronaldo czy Messiego. Czemu nie gra w topowym klubie? Bo jest Polakiem niestety .....
  • Odpowiedz
@NadwornyPanicz: mial nie dobre, a swietne sezony w Sevilli, wczesniej po prostu szedl w gore. Transfer do PSG byl zla decyzja, bo ani tam miejsca dla niego nie bylo, ani nie pasowal do koncepcji. Niestety pewnie razem z dziewucha nie odmowili, bo Paryz panie i pieniadze. Do dzis w Sevilli go pamietaja i mowia w samych superlatywach. Krychowiak czyscil wszystko i panowal w srodku pola. I mowienie, ze def pomocnik
  • Odpowiedz
@NadwornyPanicz Tytuł chyba sugeruje, że historia jest ciekawa, bo on na szczyt PRAWIE wszedł. Dobrze rozkręcającą się karierę udupił transferem do PSG. Jeśli dobrze pamiętam to miał tam kontuzję, zwiększyła się rywalizacja na jego pozycji i zmienił się trener. A w takim klubie albo grasz top, albo sajonara, nikt Cię nie będzie 2 lata ogrywał.
  • Odpowiedz