Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w ostatnim czasie na wykopie pod wpisami dotyczącymi różnych tematów pojawia się bardzo dużo wręcz spamerskich komentarzy o tej samej treści. Teraz padło na temat podatku katastralnego od 3 mieszkania, już pojawiało się straszenie mitycznym gotowaniem żaby oraz wprowadzeniem tego podatku nawet na 1 mieszkanie. Chwilę temu było pełno ludzi którzy pisali a raczej straszyli innych, że za jazdę 55 km/h na 50 km/h będą wsadzać ludzi do więzienia. Cóż za bardzo ciekawe zbiegi okoliczności, ale to pewnie tylko zwykłe przypadki nie żadne trolle i boty ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polska #gospodarka #polityka #samochody #polskiedrogi #nieruchomosci
Cztero0404 - Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w ostatnim czasie na wykopie pod wpisami...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-11-30_042359_wykop.pl

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cztero0404: Pamiętam. Dokładnie to samo boty gadały w 2011 jak zwiększali na chwilę podatek VAT, potem tymczasowy podatek od kopalin, składka rentowa na fus, danina solidarnościowa, opłata paliwowa i emisyjna, czy różne akcyzy podnoszone "na czas kryzysu", który nigdy się nie skończył.
Eh te boty...
  • Odpowiedz
  • 0
silniczek nigdy nie zrozumie, że każde podnoszenie podatków jest złe

@alylayl23: Przepraszam, a ty jakiś upośledzony jesteś? Ja wiem, że każdy kto się nie zgadza z doktrynami głoszonymi przez Memcena jest śliniaczkiem jakimś według takich osób jak ty, ale skończ i zejdź na ziemię. Nawet Arabia Saudyjska zaczęła wprowadzać podatki bo bez nich państwo nie jest w stanie funkcjonować. Oczywiści wiadomo najlepiej to powinniśmy zrobić zerowy zus dla przedsiębiorców wiadomo,
  • Odpowiedz
@Cztero0404: i plus to, że problemem nie sa podatki same w sobie, bo one są wszędzie, ale niejakościowe ich wykorzystywanie. Żadne Państwo nie jest w stanie funkcjonować z niskich podatków. Wszystko kosztuje. Drogi, szpitale, funkcjonowanie Państwa, ludzie nie mają pojęcia. Wiadomka, dobrze funkcjonujące Państwo może lepiej zagospodarować pieniędzmi, bo jak widać min.za czasow PiS można dużo z tego rozkrasc, no ale no.
  • Odpowiedz
  • 0
Wszystko kosztuje. Drogi, szpitale, funkcjonowanie Państwa,

@demaruspl: Tylko, że ci ludzie chcą zerowych podatków i jednocześnie perfekcyjnych dróg. Ci ludzie chcą fachowej i szybkiej dobrej jakości opieki na NFZ a jednocześnie nie chcą płacić składek zdrowotnych, chcą emerytur wysokich, ale nie chcą opłacać ZUS.
  • Odpowiedz
  • 1
teraz państwo okrada ich, a jak będzie potrzeba to będą pierwsi w kolejce po pomoc xD

@demaruspl: Dosłownie tak jest. Ilu nawet tych wykopowych specjalistów na b2b pisze, że oni to nie frajerami i nie będą płacić składek xD
  • Odpowiedz
@Cztero0404: CHlop co nie moze ogarnac, ze gdy ktos ma inne zdanie to nie musi byc botem. Ja tez jest pro spadki, a jestem bardziej na minus jesli chodzi o kataster bo uwazam, ze raz bedzie on z czasem rozszerzony to dwa, przy rozszerzeniu nie zastapi podatku dochodowego. To na co mi kolejny podatek?
  • Odpowiedz
  • 0
CHlop co nie moze ogarnac, ze gdy ktos ma inne zdanie to nie musi byc botem.

@HexenHeretic: Nie sprowadzaj pisania dosłownie kopiuj wklej praktycznie i czegoś co często wygląda jakby ktoś sam sobie odpowiadał na wpisy do innego zdania. Oczywiście, że tak możesz nie zgadzać się z moim zdaniem możesz nie zgadzać się z tym podatkiem masz do tego swoje święte prawo, ale jeszcze nigdzie na wykopie nie widziałem żeby
  • Odpowiedz
ale jeszcze nigdzie na wykopie nie widziałem żeby ktoś faktycznie argumentował rzetelnie w rozsądny sposób dlaczego.

@Cztero0404: A ja widzialem i na wykopie i na twiterze ale zwolennicy podatku antyspekulacyjnego jak ty nie przyjmuja tego do wiadomosci i nie uznaja za rzetelne argumenty to co ja ci moge powiedziec ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
antyspekulacyjnego jak ty nie przyjmuja tego do wiadomosci

@HexenHeretic: Nie, nie przyjmuje. Po prostu ja nie widziałem tych argumentów za to widziałem dosłownie jakiś spam, spam w ktorym ktoś straszył dosłownie ludzi bo tego inaczej nie można nazwać tym, że to jest gotowanie żaby i ten podatek będzie od 1 mieszkania. Widziałem pisanie, że będzie tak jak w UK gdzie sytuacja ma całkowicie inne podłoże albo, że będzie tak jak
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Widziales, tylko nie przyjmujesz tych argumentow jako mozliwe do realizacji.Ja nie twierdze, ze bedzie jak na Litwie. Ale ze MOŻE BYĆ. Ty za to wiesz na pewno ze tak nie bedzie. Dlatego do ciebie argumenty nie trafia, masz swoja narracje i jestes zamkniety w bance. Nawet tu na wykopie masz zwolennikow podatku antyspekulacyjnego, ktory mowia wprost ze podatek powienien byc od pierwszego mieszkania i/lub przedzej czy pozniej będzie xD
  • Odpowiedz
  • 0
Widziales, tylko nie przyjmujesz tych argumentow

@HexenHeretic: Nie, nie widziałem. To, że coś dla ciebie jest argumentem nie oznacza absolutnie iż dla kogoś innego też nim będzie. Piszesz, że to ja mam problem z akceptowaniem zdania innych a kiedy ja mam inne zdanie to nie probujesz mnie przekonać do swojego tylko piszesz o tym, że żyje w zamkniętej bańce i piszesz, że wiesz lepiej co widziałem a co nie xD
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Stary niezla odklejka. CO innego uznawac cos za glupi argument, a co innego w ogole nic nie przyjmowac. Ty stosujesz to drugie stanowisko. Gdybys stosowal to pierwsze to zmierzylbys sie z glupim argumentem i go obalil w 1,2,3 zdaniach.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Ulatwie ci. Dlaczego argument sceptykow, ze u nas MOŻE sie to skonczyc jak na Litwie jest glupi? Obal go prosze. Podaj swoje argumenty przeciwne. Bo argument ze u nas NA PEWNO bedzie jak na LItwie jest glupi, ja takiego nie wyglaszam.
Dlaczego jestem przeciwny eby u nas bylo od pierwszego mieszkania tez ci podalem.
  • Odpowiedz