Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu przerobiłem na Udemy dwa kursy, Python 3 dla początkujących od Arkadiusza Włodarczyka, i SQL od podstaw Rafała Podrazy. Całkiem nieźle mi się z nimi pracowało, a z racji że mam czas i dzisiaj wyjątkowy dzień, w którym łatwo dorwać produkty cyfrowe taniej, to macie do polecenia jakieś kursy inne w dobrych cenach? Rejony raczej jako taki dodatek do CV z zakresu IT, analiza danych coś w tym kierunku, może być dalszy rozwój SQL i Pythona, fajnie jakby na koniec wpadał jakiś certyfikat i do kursu były dorzucone od razu zadanka, a nie jako oddzielny kurs, bo widziałem że na Udemy chociażby dużo twórców tak robi.

#programowanie #python #sql #kursy #kursyudemy #edukacja #szkolenia #blackfriday #bazydanych #analizadanych #korposwiat #programista15k
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21: jak coś na Udemy ma kilkaset ocen i średnią powyżej 4.7 to jest dobre, jak 4.8 to bdb, 4.9 rzadko się zdarza... ogólnie ponad 4.7 można brać w ciemno.

A certyfikaty Udemy mają wartość ujemną i jeszcze Cię ktoś śmiechem zabije jak pokażesz ;)
  • Odpowiedz
  • 0
A certyfikaty Udemy mają wartość ujemną i jeszcze Cię ktoś śmiechem zabije jak pokażesz ;)

@TomSz: tyle to wiem, ale może istnieją jeszcze jakieś źródła Udemy-podobne, w których można zrobić/kupić kursik i odebrać poważniejszy certyfikat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michalxd21: jak trafisz na rozmowie na prostą osobę to taki kurs może na nią zadziałać jak prowokacja do zadawania mało istotnych pytań ;-) a niestety, w IT takich prostych chłopców jest takich na pęczki
  • Odpowiedz