Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +23
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

Nie dość, że dodatkowa struna powoduje, że mózg się lasuje, to jeszcze palce się układają jak do krótszej menzury, w związku z czym nie trafiam w progi na pierwszych 5 progach.
Uczę się gitary na nowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gitara
Ale paradoks jest taki, nie gram muzyki która by wymagała drop A xD
Siedmiostrunowa gitara to dla mnie zbawienie, bo jak chciałem pograć coś w drop C to musiałem gitarę przestawiać, a teraz elegancko mogę grać disco polo i metal bez regulacji floyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja właśnie cierpię bo mam jedną gitarę i czasami chce się przestroić do A#, jak założę grube struny to nie pogram w E xD kiedyś myślałem nad 7 strunówką a teraz kusi mnie baryton, widziałem że drop F legancko wyciąga ( ͡° ͜ʖ ͡°)