Wpis z mikrobloga

Jak się pogodzić z tym że nic wielkiego w życiu nie osiągne?

@mirko_anonim: Ale... po co? xD Wszyscy umrzemy - po śmierci na 99% umrze też każde wspomnienie o tobie. No chyba że odjebiesz jaki szajs i zapiszesz sie na kartach historii. Albo będziesz prezydentem Kappa

Życie polega by na tym by się nim cieszyć i się bawić. Cieszyć zarówno małymi jak i większymi rzeczami. Nie jesteś w pełni kowalem
  • Odpowiedz
Nie macie czegoś takiego?

@mirko_anonim: nie, moim zdaniem to są rojenia jakiegoś dorosłego dzieciaka

im jestem starszy tym jestem bardziej cyniczny i coraz mniej mnie interesuje świat poza moimi 4 literami i moim dobrostanem - chcę świętego spokoju, tj. dostatku i stabilności emocjonalnej, majątkowej i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-narrator-11: zacząć doceniać to, co się ma. Jeśli (przykładowo) jesteś zdrowy, otaczają cię dobrzy ludzie, stworzyłeś autentyczne relacje, zarabiasz przyzwoite pieniądze - możesz być z siebie zadowolony.

Poza tym można znaleźć sobie mniejsze cele. Może nie będziesz w czymś najlepszy, może nie będziesz sławny, ale możesz czerpać satysfakcję z nabycia nowej umiejętności, ze znalezienia pasji itp.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
pracowity-innowator-6: @Dietetyq jesteś cyniczny bo przeszedłeś do biernej obrony zamiast korzystać z życia. Zamiast kreować rzeczywistość po swojemu i iść pod prąd to wziąłeś mindset starego dziada. Każdy ma w sobie dziecko tylko z jakiegoś powodu właśnie dziadziejemy na starość.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz