Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +100
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Jak się pogodzić z tym że nic wielkiego w życiu nie osiągne? Nie wiedzieć czemu zawsze towarzyszyło mi uczucie, że jednak chcę coś więcej od tego życia. Co dokładnie? Nie wiem. Może być kimś ważnym, coś odkryć, zrewolucjonizować, mieć wpływ na ten świat. Na pewno nie chciałem żyć jak każdy w tym samym schemacie, gdzie codziennie ta praca i dom oraz te wszystkie przyziemne problemy o których gadają dorośli. Teraz już jestem dorosły ale nadal mam to uczucie i dużą frustrację bo jednak skończyłem jak każdy. Nie macie czegoś takiego? Nawet patrząc ile świat ma do zaoferowania, tyle fajnych miejsc a ty gnijesz w robocie albo nie masz na to pieniędzy. Może to jakiś kryzys wieku i jednostki? Każdy na swój sposób myśli że jest wyjątkowy i ma wpływ a jest tylko jednym z wielu i co najwyżej sobie może pofantazjować przy piwku po robocie co to on nie jest. W takim raziem po co czytamy dzieciom o wielkich odkryciach, podróżach czy lotach w kosmos albo jakieś zabawy gdzie budują świat według własnego uznania czy pytania o to kim chcą być, skoro każdy kończy tak samo o ile nie jest jakimś synem ludzi z pierwszych stron gazet na świecie.
#depresja #przegryw #feels #filozofia #psychologia #nostalgia #antynatalizm #blackpill
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: stworzeni-do-rzeczy-wielkich-mk-10-32-45
Pobierz@mirko_anonim: Ale... po co? xD Wszyscy umrzemy - po śmierci na 99% umrze też każde wspomnienie o tobie. No chyba że odjebiesz jaki szajs i zapiszesz sie na kartach historii. Albo będziesz prezydentem Kappa
Życie polega by na tym by się nim cieszyć i się bawić. Cieszyć zarówno małymi jak i większymi rzeczami. Nie jesteś w pełni kowalem
@mirko_anonim: nie, moim zdaniem to są rojenia jakiegoś dorosłego dzieciaka
im jestem starszy tym jestem bardziej cyniczny i coraz mniej mnie interesuje świat poza moimi 4 literami i moim dobrostanem - chcę świętego spokoju, tj. dostatku i stabilności emocjonalnej, majątkowej i
Poza tym można znaleźć sobie mniejsze cele. Może nie będziesz w czymś najlepszy, może nie będziesz sławny, ale możesz czerpać satysfakcję z nabycia nowej umiejętności, ze znalezienia pasji itp.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰