Wpis z mikrobloga

#dziecinstwo #nostalgia #takaprawda
Za mojego dzieciństwa było lepiej. Fox Kids, Diabelski Młyn w Canal +, Minimax, wczesne MiniMini, grywanie w Hugo, oglądanie Franklina, Ulicy Sezamkowej, Rodzinki Addamsów, Zwariowanych Melodii, Toma i Jerry'ego, Flintstonów, Scooby'ego, więcej interakcji z ludźmi na placu zabaw, cyrki (te ze zwierzętami też), tanie bilety do zoo, tańsze restauracje, tańsze bilety na koncerty rockowe, więcej rozrywki w ogóle było.
Mówię o latach 2000, bom z rocznika 2000.
CO SIĘ TERAZ STAŁO? Przyrzekam, że lockdowny doprowadziły ludzi do skraju wytrzymałości. Jesteśmy wszędzie monitorowani przez AI.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Malpka-Bananowka: było też ogromne bezrobocie i mieszkało się w 9 osób na 42m² a tamta normalność w obecnych czasach jest widziana jako patologia
były tańsze restauracje a ludzie jedli zupę na kościach no super czasy
  • Odpowiedz
@Malpka-Bananowka: ja mam oczki już widzę i pamiętam jak się żyło w tych twoich wspaniałych czasach gdzie snickers był produktem premium i się jadło raz na jakiś czas a nutellę to jak stary paczkę dostał w robocie na święta
  • Odpowiedz
@Malpka-Bananowka: Przecież teraz jest więcej rozrywki:
- netflixy i inne - bajki na wyciągnięcie ręki i kiedy chcesz
- zoo dalej istnieje, a bilety nie są jakieś mega drogie jak porównasz zarobki '00 i dzisiejsze, a jeszcze na dzieciaka dają 800+
- cyrk dalej jest, ale chyba teraz nie można tam męczyć zwierząt, więc zmiana na plus
- przecież są dzieci na placach zabaw
-
  • Odpowiedz
@not_me:
1. Netflixy cenzurują mocno i wszystko jest politpoprawne, np. starych odcinków Zwariowanych Melodii nie uświadczysz;
2. Gdyby to było coś w stylu Zoo Kontakt, Alanyi albo nawet Dvur Kralove, to bym poszła, bo irytuje mnie to, że zwierzęta są odseparowywane od ludzi, a to nie pomaga w pomocy zwierzętom zagrożonym wyginięciem, ludzie muszą doświadczyć tego na własnej skórze, kontaktu ze zwierzętami (najlepsze jest Zoo Kontakt na Słowacji);
3. Ekolodzy
  • Odpowiedz
@Malpka-Bananowka: narzekaj sobie ale sensownie a nie pisząc że teraz jest gorzej niż na początku dwutysięcznych gdzie była bieda i syf i alkoholizm

Place zabaw teraz są mniej kolorowe i nudniejsze niż kiedyś

no rzeczywiście była piaskownica i obdrapane drabinki z czasów PRL no dużo lepiej niż obecne super zjeżdżalnie i jakieś liny i rzeczy do wspinaczki
nostalgia cię zaślepiła całkowicie
  • Odpowiedz
@not_me wolnosc w kwestii rozrywki jest wieksza niz kiedys, prawdziwa nieskrepowana wolnosc mieli lowcy-zbieracze pozniej to juz chujnia byla Panie ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz