Wpis z mikrobloga

Najnowszy sondaż OGB.

Plusy
- potwierdzona tendencja zwyżkowa KO
- PSL i Razem spadają poniżej progu subwencji
- pisiory nie zyskują

Minusy
- stronnictwa kremlowsko-szurskie prawie 100 posłów
- pisiorom nie spada (mogłoby w końcu, co oni muszą odwalić żeby im spadło?)
- lewica pod progiem, brak koalicjanta dla KO

#polityka #polska
thorgoth - Najnowszy sondaż OGB.

Plusy
- potwierdzona tendencja zwyżkowa KO
- PSL i ...

źródło: G3TCSqpWoAA3T0i

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: KO jeszcze trochę zje przystawkom i nie będzie potrzebny żaden koalicjant. Mało brakuje do 231 mandatów.

Szkoda tylko tego potknięcia na snusiarzu, bo już by było pozamiatane.
  • Odpowiedz
  • 8
@Pasiak420: może tak, może nie.
PSL uważam że tak, będą bali się zwasalizowania ale w końcu się zgodzą. Te kilka procent będzie bezcenne dla KO a PSL pozwoli utrzymać upragnione stołki
Lewica z Razem? Nie wiem, tam jest dużo złej krwii po obu stronach. Ale mogą zastosować ten sam gambit co teraz - do wyborów razem a potem nawet siedzieć obok siebie w sejmie nie będą chcieli
  • Odpowiedz
  • 58
@Robertuss: fun question: jeżeli w państwie z kartonu żyje się lepiej niż 75% pozostałej populacji planety, to z czego są zrobione inne państwa?

Polska jest emanacją Polaków. Na chwile obecną jest to jedna z najlepszych Polsk jaka jest możliwa, co nie znaczy że jest wspaniała.
  • Odpowiedz
@THOgrim: A u mnie mniej więcej 80% znajomych KO a 20% Konfa. Na Pis tylko teściowe z osób, które znam. Zatem to kwestia bańki, w której się żyje. Natomiast co do OGB mam większe zaufanie niż do reszty sondażowni po I turze xD.
  • Odpowiedz
@thorgoth patobanke niestety widzę na wykopie i tych wykupionych sondażachXD nigdy nie będę się sugerował martwym wypokiem i jakąś sondażownią gdy jest TikTok gdzie widać wszystkie trendy w polskim internecie jak na dłoni
  • Odpowiedz
  • 39
@THOgrim: strasznie przeżywasz ten martwy wykop i wyjątkowo dużo się tu podniecasz. Może wróć na tiktoka, tam rozrywka na twoim poziomie i braun jest uważany za patriote
  • Odpowiedz
@THOgrim:

zresztą wystarczy wejść na tiktoka

To żeś dowalił źródło, obok którego nawet ja nie mogę przejść bez obojętnie. Tiktok jest wiarygodny chyba tylko wtedy jak są shorty z prezentacją artykułów w sklepach typu Action
  • Odpowiedz
@thorgoth PSL podobno ma startować z list KO, Razem i Lewica pewnie też wystartują z jednej listy jak w 2023. PiS już na dobre spadł poniżej 30 %, Batyr wygrał głosami Mentzena i Brauna.
  • Odpowiedz
  • 8
@galicjanin: dla KO ten PSL to trudny deal. Z jednej strony te kilka procent i przede wszystkim zaczepienie się na wsiach to coś niesamowicie kuszącego.
Z drugiej elektorat KO oczekuje pewnych zmian w kwestiach światopoglądowych i tu ten element z PSL będzie zaciągał hamulec ręczny
  • Odpowiedz