Wpis z mikrobloga

To nie jest 1938 gdy świat jeszcze nie wiedział jakich zbrodni dokonają hitlerowskie Niemcy i do czego zdolny będzie Hitler.

Natomiast Putin jest zbrodniarzem ściganym listem gończym MTK. Świat widzi rosyjskie zbrodnie na Ukrainie - obozy filtracyjne, egzekucje jeńców, polowania dronami na ludność cywilną, gwałcenie i torturowanie, strzelanie w szpitale, szkoły i place zabaw.

Moskwa nie kryje się ze swoim celem zagłady narodu ukraińskiego. Totalna rusyfikacja albo fizyczna eksterminacja stawiających opór.

Tym bardziej haniebne są działania administracji Trumpa. Zdrajca który stoi po stronie zbrodniarzy nawet nie wyleciał ze stanowiska. To tak jakby pomagać Hitlerowi w momencie kiedy już było wiadomo o ludobójstwie w obozach koncentracyjnych.

#ukraina #wojna #russiahateclub #historia #polityka
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mike-johnston: Polacy też mają problem ze zrozumieniem, kto jest zły i kto jest agresorem. Co śmieszne, bo już takich problemów nie mają, gdy trzeba wskazać katów wobec Polaków w historii. Wtedy już wiedzą, kto byl zły. Ale jak sprawa dotyczy współczesności, to nagle wszelkie niuanse są ważne, a sprawa przestaje być oczywista.
  • Odpowiedz
@mike-johnston: pozwoliłem sobie na "kontrowersyjną" przeróbkę

To nie jest 1938 gdy świat jeszcze nie wiedział jakich zbrodni dokonają hitlerowskie Niemcy i do czego zdolny będzie Hitler.

Natomiast Netanjahu jest zbrodniarzem ściganym listem gończym MTK. Świat widzi izraelskie zbrodnie w Palestynie - obozy filtracyjne, egzekucje jeńców, polowania dronami na ludność cywilną, gwałcenie i torturowanie, strzelanie w szpitale, szkoły i place
  • Odpowiedz
Polacy też mają problem ze zrozumieniem, kto jest zły i kto jest agresorem.

@BenAli: Najlepiej jak Polacy w polityce przestaną się kierowac takimi kwestiami jak dobro/zło a skupią się

Co śmieszne, bo już takich problemów nie mają, gdy trzeba wskazać katów wobec Polaków w historii.

Bo tak są nauczani, że powstania dobre a wokoło wszyscy źli. Najgorsze że ofiarami represji była g---o szlachta polska a uczy się że cały naród
  • Odpowiedz
@BenAli: Ja już słyszałem teorie, że Hitler miał rację, a okres PRL to czas miodem i mlekiem płynący. I nie byli to starsi panowie, którzy najlepsze lata życia spędzili w epoce Gierka, a trzydziestolatkowie. Zaczynam ze smutkiem wierzyć, że Polska powinna być podzielona na Wiśle, i wschód niech się kieruje swoimi wartościami, a lewacki zachód swoimi. Najwyżej wyjadę z mojej lubelskiej wsi gdzieś na Kaszuby
  • Odpowiedz