Wpis z mikrobloga

Czy jest jakiś sens uzywania Stable diffiusion albo Flux lokalnie, jesli mam za free dostęp do Nano banana pro (kombinacje z jakiejs promocji dla studentow z USA pol roku temu) I moge tez uzywac za drobną opłatą funkcji AI w Canvie?

Pytam tak, bo dalej sie bije z myslami czy jest sens doplacac do laptopa z kartą 16gb vram zamiast 12gb, i sie tak zastanawiam czy to wykorzystam czy moze i tak bede bardziej korzystal z tego co wspomnialem wyze. Bo tak naprawde nie wiem dokladnie co sie zyskuje z tych modeli lokalnie oprocz prywatnosci

Lapotpa tak czy siak musze kupic tylko wlasnie jezcze go nie kupilem przez duzy dylemat czy doplacac do opcji z 16gb vram czy brac z 12gb (jak cos to z z hajsem mi sie nie przelewa), a nie jestem pewien czy mnie to jakoś nie ograniczy jesli bym sie w to jakos bardziej wdrozyl. Mysle tez moze o jakichs automatyzacjach, lub tworzenia asystentow - ale mysle o tym w n kontekscie zarabiania na tym albo nauczenia sie czegos co mi pomoze dostac jakaś prace na etat Aczkowleik moze i do takich rzeczy wystarczy sam fakt posiadania Gemini pro dostęp do Canvy i Affinity designer?

#ai #sztucznainteligencja #stablediffusion #flux #gemini #grafika #affinity #koputery #nvidia
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bierz 16GB, jak cię stać, bo jak weźmiesz 12GB będziesz żałował, że ci jakiś fajny model nie ruszy (a ceny mają rosnąć z powodu braku RAM na rynku). Lokalnie da się wycisnąć większą rozdzielczość niż za free (Nano Banana daje tylko 1408x768px) no i masz dostęp do modeli nieocenzurowanych. Affinity fajne, ale pozmieniali interfejs i skróty. Canva AI (w nim) - za dobra nie jest wg różnych testów. Wersja EDU nie daje
  • Odpowiedz