Wpis z mikrobloga

Zamówiłem sobie nowego iphona przez stronkę apple i już jest w drodze u kuriera UPS. Ale zaciekawiło mnie to, że jedzie on z Czech, a miejscowość pokazuje Tuchomerice. Wpisałem sobie w google Tuchomerice apple i google wypluwa mi coś takiego "najprawdopodobniej odnosi się do serwisu Apple w Tuchoměřicach (miejscowość w Czechach)". I pytanie czemu mi telefon idzie z jakiegoś serwisu, a nie sklepu xD Jest szansa, że dostanę jakiś naprawiany czy coś? Czy to normalne, że te telefony idą z Czech?
#apple #iphone #pytaniedoeksperta
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vadzior pamiętaj myślisz że masz dziewice telefon a on już został zbrukany( ͡° ͜ʖ ͡°) pytanie jak to być smartfonowy cuckoldem( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vadzior: nie ma takiej opcji, ale lepiej ufac kontrolując ;) Bedziesz widział, czy pudełko jest oryginalnie zaplombowane i czy nie był aktywowany
  • Odpowiedz
@Vadzior: refurby mają inny numer seryjny. nie pamietam teraz jaki, ale to można wyguglać, bo to żadna tajemnica. Pewnie mają tam magazyn po prostu przy okazji serwisu.
  • Odpowiedz
@Vadzior:

Hmmm, no to by bylo dziwne

a jak ktoś np kupił i oddał w ciągu 10 dni, to jest to refurb? W sumie chyba już nie, taki produkt jest fabrycnzie nowy?

A tak btw nie łatwiej było kupić normalnie w Euro rtv agd? Czy tam gdzie kupiłeś taniej znalazłeś?
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust ja zamawiałem bezpośrednio od Apple. 17 nigdzie nie jest dostępna od ręki w sklepach takich jak euro rtv agd. Można zamówić ale przecież oni tak samo zamawiają partiami od Apple

Poszukałem w necie, dużo Polaków pisze że przesyłki od Apple przychodzą z Czech @Vadzior
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust Tak jak kolega pisze wyżej, w sklrpach nie ma. Mi i tak i tak w sieci wygodniej kupić. No i strona apple to chyba dobre źródło. Najwyżej jak będzie otwarty to zwrócę. A refurb ma oznaczenie w numerze.
  • Odpowiedz
@Vadzior: nic strasznego - nie musisz się stresować - ja brałem zniżkę edukacyjną miesiąc temu, iPad też wyjechał z Czech - wszystko w stu procentach legitnie, pewnie mają tam swoją bazę logistyczną na naszą stronę świata, miłego użytkowania!
  • Odpowiedz
  • 0
@Biebrzanski_Ghul: ja już rozkminiłem, że tam to jest lotnisko i baza ups xD
mój iphone potem poleciał do niemiec, a następnie do polski, no i już go mam, teraz czekam na etui i szkło bo zapomniałem odebrać paczki z paczkomatu i wróciło xD
  • Odpowiedz