Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś gdniazdka podtynkowe Smart Zgibee Tuya po 16A? Pod zmywarkę i pralkę. Takie aby nie padły po 2 godzinach użytkowania.
Fajnie jakby była do nich osobna puszka, bo te zazwyczaj nie pasują do standardowych puszek.
#smarthome #homeassistant
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Smart Zgibee Tuya po 16A?

@MrocznyZiemniak: Normalny moduł dopuszkowy ci to pociągnie, dużo ma rating do 16A.

standardowych puszek.

@MrocznyZiemniak: Ostatnie co chcesz w domu to jakieś niestandardowe puszki. A do pralki/zmywarki/lodówki można się zastanowić czy w ogóle to pod tynkiem chyba że już bardzo słabo z miejscem.
  • Odpowiedz
@lobo: znaczy, że je się podpina, wsadza do zwykłej puszki i podpina się do nich normalne gniazdko?
A jak je parujesz ze smart homem? Znaczy teraz mam stan deweloperski, majster mi to zamontuje, WiFi będę miał dopiero jak się wprowadzę za 2h i wtedy będę to wszystko konfigurować.
  • Odpowiedz
  • 0
@MrocznyZiemniak Domyślny typ pracy takich przekaźników to z pstryczkiem do świateł. Jak chcesz żeby sterowały gniazdkiem to spoko ale żeby sparować musisz zdjąć na chwilę gniazdko i zrobić cokolwiek co instrukcja danego modelu mówi, czasem jest do tego przycisk a czasem musisz zewrzeć piny kilka razy tak jakbyś pstrykał pstryczkiem.
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: Tak podpinasz pod normalne gniazdko zgodnie ze schematem, na obudow2ie jest przycisk trzeba go albo ileś razy albo przytrzymać nie pamiętam i wchodzi w tryb parowania, a potem w HA w zigbemqqt2 tylko włączasz nasłuch na parowanie. No i to jest na zigbee jak chciałeś.
  • Odpowiedz
@lobo: Czyli jak teraz mam mieszkanie jeszcze w stanie deweloperskim i majster mi zamonutje ten moduł to potem jak już będę miał już internet to i tak będę musiał pościągać te gniazdja aby odpalić moduł w tryb parowania?
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: tak, ale zigbee nie ma nic do internetu, możesz postawić HA bez internetu. Albo możesz przed montażem sparować czyli masz HA ten przekaźnik podpinasz tylko kablami do prądu robisz parowanie odpinasz i montujesz w docelowym miejscu.
  • Odpowiedz