Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +12
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

wfyokyga +107
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz

Jak przejęcie Kijowa wyewoluowało w 4 obwody, a obecnie w "chociaż resztę donbasu dajcie"?
Porażka rosji w tej wojnie jest spektakularna. I duża praca przed propagandą żeby to wyjaśnić
@mitotasak: oni są gotowi jeszcze milion czy dwa swoich wysłać na mielonkę i z drugiej strony trzeba będzie postawić swój milion do przemielenia. Masz ochotę tam pojechać i wziąć w tym udział?
@Grzesiok: oni nic nie musza wyjasniac swoim obywatelom. powiedza ze "walczyli z calym Nato i Nato sie poddalo a Putin nie chciel eskalowac wojny atomowej"
@Grzesiok: Największy problem jest z tym, że mają arsenał nuklearny, gdyby nie to to już dawno byliby zaorani i rozparcelowani. Dlatego teraz wszyscy boją się aby ich nie za szybko i nie za mocno docisnąć, ażeby czasem w obliczu nieuniknionej klęski nie odpalili
@szmichal Dokładnie tak by bylo
@reseted I dlatego ich straszaki atomowe nie sa nic warte. Wtedy nkikt noe bawiłby sie w utrzymanie Rosji
@mitotasak: Administracja USA, Słowacja i Węgry to jeszcze nie "wszyscy".
@Grzesiok: Ten zakaz jest uja warty. Przestańmy liczyć się z emocjami. Ten zakaz nie przeszkodzi w posiadaniu stale szkolonych rezerwistów, terytorialsów i innych w ilości dwóch milionów obok 300k stałego wojska, za to będzie argumentem w negocjowaniu, że przecież poszli na rękę botoksowemu, więc oni też muszą coś dać od siebie.
@Grzesiok: 5, bo jeszcze Krym, z groźbą, że jak się wkurzą, to wezmą jeszcze dwa. Teraz 3 i to możliwe, że nie w pełni.
@Grzesiok: Raczej boją się, żeby arsenał atomowy nie wpadł w niepowołane ręce w tym przypadku. Nawet jeśli te siły nie będą w stanie utrzymać wojsk rakietowych w kupie, tak żeby zachować siłą rażenia, to kupa wzbogaconego uranu i plutonu może się pokątnie rozejść.
Nie do końca, bo raz że tyle już raczej nie wyślą, a dwa, na kacapski milion wystarczy ćwierć tego z zachodu.
Niemniej oczywiście lepiej gdyby rusaków pokonać bez walki, ale oni są za wąscy w uszach, żeby pojąć że już dawno przegrali.