Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Jak masz nadwagę, chlejesz i siedzisz na dupie scrollując internet całymi dniami, to nie dziwota że nic ci się potem nie chce, bo układ nagrody rozyebany i testosteron szoruje po dnie. Rusz dupę na siłownię, zacznij się ruszać to zobaczysz, ile barw nagle nabierze świat.
  • Odpowiedz
W poszukiwaniu dopaminy sięgam po alko i scrolluje internet w poszukiwaniu nowego contentu

@mirko_anonim: nihil novi sub sole

Ciężko o coś co by mnie "wybudziło do życia" czy dało jakiś zastrzyk energii i zreguły wiąże się to z nałogami lub
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wolontariat. Schroniska dla psów, jeżeli lubisz psy, pomaganie dzieciakom w lekcjach, albo starsze osoby. Obczaj w necie gdzie i jakie wolontariaty są w twojej okolicy, pomaganie innym bardzo pomaga tez osobie pomagajacej plus poznaje się wspaniałych ludzi.
  • Odpowiedz
@Podajhaslodowifi: To jest raczej odwracalne, nie z takich czarnych dup ludzie wychodzą, więc pierwszym krokiem na pewno silka/bieganie/rower/cokolwiek. Samotność i brak interakcji z ludzmi też sa totalnie destrukcyjne dla naszej psychiki oczywiście.
  • Odpowiedz
@schweizer: samotny na szczęście nie jestem, ale mój stan to już dobre długie lata xD myślałem że ten typ tak ma bo zawsze byłem ulany a może to od tego wszystko się zaczeło, musze obczaić temacik. Ciekawe czy jakoś farmakologicznie da się coś poradzić poszukam na necie
  • Odpowiedz